/ -
05/11/2022 u 11:01 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pogledajte pregled vijesti: Podgoricom iz dana u dan

Pogledajte prilog zbog čega Izborna komisija Glavnog grada neće da proglasi konačne rezultate lokalnih izbora u Podgorici, ko s kim pregovara oko nove gradske vlasti, kako se korzo vratio u naš grad, te ko su nevidljivi heroji grada

Vašoj pažnji preporučujemo pregled dešavanja u Glavnom gradu minule sedmice iz ugla redakcije Podgoricom. U našem izboru vijesti pogledajte prilog zbog čega Izborna komisija Glavnog grada neće proglasiti konačne rezultate lokalnih izbora u Podgorici i šta o tome kaže Veselin Vukčević, predsjednik komisije. Pogledajte prilog na koji način Blagota Mitrić, bivši predsјednik Ustavnog suda i profesor ustavnog prava, predlaže da se prevaziđe situaciјa zbog nefunkcionisanja Ustavnog suda, ali i izjavu Vanje Ćalović Marković, izvršne direktorice NVO MANS, koja smatra da je problem u tome su sve političke partiјe prihvatile održavanje izbora, a da se nisu dogovorile oko Ustavnog suda. Tu je informacija i ko je počeo pregovore oko formiranja vlasti u glavnom gradu i za kada je Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad, najavio da će ona biti formirana. Donosimo vam i prilog kada se očekuje formiranje vlasti u Zeti, sa kojim izazovima će se čelnici susresti i šta od od nove vlasti očekuju stanovnici.

Pogledajte i zbog čega je Vlada predložila Ustavnom sudu da ne pokrene postupak za ocјenu ustavnosti i zakonitosti odluke koјom јe van snage stavljen DUP Rekreativna-kulturna zona na obali rijeke Morače - južni dio, na koji način se korzo vratio u grad, te koju nagradu je od Centra za mir i multietničku saradnju Mostar dobio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice.

Donosimo vam i prilog iz Doljana, naselja u kojem je napravljena vodovodna mreža za 30-ak domaćinstava u kojima voda još nije potekla, tu je i prilog zbog čega su mještani iz Ulice Franca Rozmana zaustavili radnike preduzeća Vodovod u namјeri da izgrade upoјne bunare za isušivanje zemljišta na prilazu vrtića "Zvončić", te šta o tome misli FIlip Makrid, izvršni direktor preduzeća. Tu je i informacija zbog čega je preko 50 zaposlenih iz Parking servisa tražilo od preduzeća da im se nadoknadi isplata razlike u zaradi za kolju tvrde da su zakinuti. Donosimo vam prilog i ko su nevidjljivi heroji Podgorice, koliko su nelegalnih priključaka našle ekipe preduzeća Vodovod Tuzi i šta o tome za našu rubriku "Dan u Tuzima" kaže Admir Biorac, direktor preduzeća.

Pogledajte i prilog za koji putni pravac Opština Tuzi traži da se proglasi putem u državnom vlasništvu, za koju ulicu u centru grada se može reći da je "ružno pače". Tu je i informacija do koliko časova će raditi podgoričke pijace, ali i koje saobraćajnice u centru grada su postale pješačke zona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:36