Слободан Брајовић у нашој редакцији / - Портал Дан
16/04/2022 u 16:58 h
Natasa JuskovicNatasa Juskovic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Слободан Брајовић о притисцима од стране менаџмента: Након дисциплинске у КЦЦГ завршили у полицији због пријетњи шамарањем

Мој руководилац је у кумовским везама са директорком КЦЦГ која јој је омогућила унапређење са тог мјеста у мојој служби на позицију в.д. помоћника директора КЦЦГ за финансије, истиче Брајовић

Секретар Синдиката слободних радника и службеник Клиничког центра Слободан Брајовић казао је за „Дан“ да је на јучерашњем рочишту у дисциплинском поступку који против њега води менаџмент установе, челник другог синдиката Небојша Радоњић пријетио шамарима предсједнику њиховог синдиката Милану Ђуровићу.

Ђуровић нам је потврдио да је у полицији поднио пријаву против Радоњића, те да очекује хитну реакцију како би се елиминисало насилништво. Радоњић је одбио да да изјаву овим поводом.

Брајовић је у фебруару поднио пријаву тужилаштву против руководилаца економско финансијске службе КЦЦГ, због сумње да су малверзацијама уписивали и исплаћивали прековремене сате, након чега га је менаџмент суспендовао како би се са њим обрачунао због изношења чињеница о раду поменуте јединице. Брајовић је у разговору за „Дан“ истакао да је директорица КЦЦГ Љиљана Радуловић дојучерашњу шефицу службе за финансије Љиљану Перуничић, која је обухваћена пријавом, поставила на мјесто помоћника директора КЦЦГ за финансијске послове.

Јучерашњи инцидент Брајовић је у нашој редакцији окарактерисао као наставак притисака на њега и Синдикат слободних радника.

image

Слободан Брајовић

- Портал Дан

– Имали смо јуче треће рочиште у дисциплинском поступку који је против мене покренула управа. На крају рочишта предсједник другог синдиката Радоњић је прво вербално, па и физички пријетио предсједнику наше синдикалне организације Милану Ђуровићу да ће му ударити шамар. Колега Ђуровић је поднио пријаву против Радоњића због пријетњи. Имамо озбиљне притиске на нашу синдикалну организацију. Шта је интересовање Радоњића да присуствује рочишту је енигма, али је вјероватно у питању подршка менаџменту. Али послије данашњег инцидента јасно је да је циљ провокација. Ја сам поносан на моје колеге и предсједника Ђуровића. Што се тиче кривичне пријаве, њом је обухваћено седам запослених, три руководиоца и четири запослена. Основано сумњам да су у продуженом трајању од осам мјесеци сами себи и подобним сарадницима уписивали прековремене које нијесу одрадили. То се не ради на основу рада него из одређених симпатија. Ја сам у децембру прво упутио пријаву директорици Радуловић у којој сам навео да постоји сумња да се незаконито уписују прековремени, па сам поднио и другу пријаву против мог руководиоца како бих у оквиру установе утврдио да ли су моје сумње оправдане. Видио сам по понашању мојих колега да су одједном задовољни и да их је неко нечим умирио. На крају се испоставило да су умирени јер су добијали прековремене сате, константно сваки мјесец. Тражио сам од КЦЦГ да увидом у уплатне листе и све оно што закон предвиђа утврде како су се исплаћивали прековремени. Ништа од тога моја служба нема. Руководилац службе нас је обавијестио интерно, а прије свега овога да је нама забрањен прековремени рад јер наша служба ради од 7 до 15 часова. Рекли су нам да се послије тог радног времена не смијемо задржавати у службеним просторијама. Мој руководилац је у кумовским везама са директорком КЦЦГ која јој је омогућила унапређење са тог мјеста у мојој служби на позицију в.д. помоћника директора КЦЦГ за финансије – истиче Брајовић.

Ђуровић: Хајка и прогон слободних радника

Предсједник Синдиката слободних радника Клиничког центра Милан Ђуровић казао је за „Дан“ да је колега из другог синдиката Небојша Радоњић покушао физички да га нападне, уносио му се у лице и пријетио му шамаром.

– Хајка и прогон Синдиката слободних радника се наставља. Након монтираних дисциплинских поступака менаџмента против чланова и секретара нашег Синдиката, након свакодневних притисака на чланство да напусте синдикат, данас сам и ја лично био на удару нервозних ликова које нервира наше постојање. Предсједник репрезентативног синдиката извјесни Небојша је вербално а и физички покушао да ме нападне. Његова намјера да с позиције силе и као миљеник менаџмента Клиничког центра шамарима рјешава своје фрустрације неће му проћи. Овај синдикат је јачи и снажнији и од неког Небојше и од свих директора који покушавају да нас ућуткају. Поднио сам пријаву полицији, а и директорки Клиничког центра и очекујемо брзу и хитну реакцију како би се насилништво сваке врсте елиминисало из нашег дворишта – каже Ђуровић.

Радоњић је одбио да коментарише инцидент са колегом из друге синдикалне организације.

Брајовић каже да правило да се не задржавају након радног времена и сада важи, али да су се прековремени исплаћивали.

– Све вријеме у том периоду када нико није могао да ради прековремено, руководилац службе сама себи пише прековремене сате, а потом и једном дијелу подобних људи. Онда сам се обратио Министарству здравља, али ми нико ништа није одговорио. Управни одбор је хтио да на дневни ред уврсти моју пријаву, али је манаџмент то стопирао. Када сам видио да управа неће сумње које сам изнио о злоупотреби, тужилаштву сам поднио пријаву због неправилности. Према мојим сазнањима, у тужилаштву су саслушани сви запослени који су наведени у пријави. Овдје нема никаве политизације нити припадности било којој страни. Ово је примјер дискриминације запослених унутар једне организационе јединице. Ми смо упутили допис управи да имамо јасно сврставање једног број радника на једну страну и заштите других запослених. Рјешење о суспензији су донијели на нерадни дан. Кажу да је мој случај хитан иако се ради о чистом реваншизму. Све осим отказа након дисциплинског поступка за мене било би велико изненађење, циљ је да се склоним, да им не бих сметао. Ситуација у КЦЦГ је много гора него прије годину дана. На првом састанку са директорицом смо тражили само да нам омогући правду за колеге. У КЦЦГ имамо на дјелу огромне притиске и прогон нашег чланства. Огроман број радника крваво заради прековремене, али уз њих иде велики број запослених који уопште не раде допунски а примају додатке. Је ли логично да имамо оволико прековремених сати и трошкова за то, а оволико листи чекања на прегледе – истиче Брајовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:39