Борба за сваки поен
30/04/2022 u 07:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Спортски сусрети сеоских школа у Доњем Загарачу: У играма без граница учествовало 150 ђака

Идеју за дружење покренула је бивша директорица ОШ „Саво Кажић”, Будимка Вукчевић која нажалост, више није међу нама, навео је Александар Катнић, директор ОШ „Милосав Кољеншић“

Спортски сусрети девет сеоских школа из четири општине из Црне Горе одржани су јуче у Основној школи „Блажо Мраковић“ у Доњем Загарачу, која је заједно са ОШ „Милосав Кољеншић“ са Слапа Зете била организатор овог догађаја. Учесници поред ове двије школе били су ђаци из ОШ „Добрислав Ђедо Перуновић“ из Никшића, ОШ „Ђоко Прелевић“ из Убала, ОШ „Ђерђ Кастриоти“ из Затријепча, ОШ „Саво Кажић“ са Барутане, ОШ „Војин Поповић“ са Дрезге, ОШ „Бошко Радуловић“ из Комана и ОШ „18. октобар“ са Биоча. На сусретима је учествовало 150 ђака, око 60 наставника, а организацију је помогло НВО „Удружење за напредак Доњег Загарача“. Ученици су се надметали у играма без граница, фудбалу и кошарци. Побједника није било, јер су сви добили захвалнице и дипломе.

Директор школе „Блажо Мраковић“ из Доњег Загарача Радован Ристић је истакао да су сусрети сеоских школа са подручја Даниловграда, Никшића, Подгорице и Тузи, те да им је циљ био да догађај буде смотра ученика на спортско-рекреативном и на мултикултуралном плану.

– Сеоске школе су хендикепиране из разлога за то што због малог броја ученика не могу некад на спортска и друге манифестације које се организују. Идеја се појавила прошле године када смо боравили на Европској недељи спорта на Барутани. Циљ нам је био да сви буду побједници и да дјеца понесу са овог сусрета само лијепе утиске и ријечи – навео је Ристић.

image

Дјевојчице се такмичиле у кошарци

Ученица VIII разреда ОШ „Блажо Мраковић“ Милица Павићевић истакла је да се такмичила у свим дисциплинама игара без граница, да је организовано једно лијепо дружење, те да је упознала вршњаке из других школа.

Директорица ОШ „Добрислав Ђедо Перуновић“ из Никшића Миљана Ројевић је навела да је промовисано дружење, пријатељство, игра, спорт и на првом мјесту здрави стилови живота.

– Дружимо се захваљујући школи домаћину, лијепа је организација – казала је Ројевић.

Директор ОШ „Милосав Кољеншић“ са Слапа Зете Александар Катнић навео је да су овакви сусрети, а поготово након пандемије значајни да ученици стичу нека нова пријатељства.

– Идеју оваквом дружењу покренула је бивша директорица ОШ „Саво Кажић“ са Барутане Будимка Вукчевић која нажалост више није међу нама. Колега Ристић и ја смо дошли на идеју да овај дан заједно организујемо. . Мислим да је организација била на високом нивоу, да су ученици задовољни што се могло видјети на њиховим лицима – истакао је Катнић.

Догађају су присуствовали и ђаци ОШ „Ђоко Прелевић“ из Убала, а њен директор Радомир Шћепановић је навео да овакав догађај значи живот за сеоске школе.

– Послије једног напорног периода морамо да гледамо да се дјеца што више друже са вршњацима из других школа и упознају друге културе. Настојаћемо да ови сусрети постану традиција – истакао је Шћепановић.

Професор физичког васпитања Дритон Јунчај из ОШ „Ђерђ Кастриоти“, из Затријепча, је задовољан организацијом.

– Од када радим у школи ово је први пут да у овако нечему учествујемо. Организација је фантастична, у духу спорта, у ферплеју. Ово је нешто баш лијепо и мора да постане традиција – навео је Јунчај.

Ученица VIII ОШ „Саво Кажић“ са Барутане Софија Бољевић истакла је да је ово први пут да учествује на оваквом догађају, те да се опробала у разним дисциплинама.

Немања Павићевић, ученик ОШ „Војин Поповић“ са Дрезге казао је да су игре биле одличне, те да највише воли да игра фудбал.

Ученица VI разреда Теа Радоњић из ОШ „Бошко Радуловић“ из Комана, навела је да је организовано једно лијепо дружење, те да је упознала нове другарице.

Василије Јакић, ученик шестог разреда из ОШ „18. октобар“ навео је да је учествовао у свим дисциплинама, да се добро забавио, те да је упознао новог другара из ОШ „Ђоко Прелевић“ са којим је размијенио број телефона.

Д.Љ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:43