/ Фото: Телеграф, Емил Цонкић
12/07/2021 u 19:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аца Лукас: Ђукановић је слао Владин авион за мене, али Момир на журке није долазио

Посебно је било весело на јахтама, тврди фолкер

Популарни фолкер Аца Лукас у својој аутобиографији "Ово сам ја", која је подигла велику медијску прашину, помиње и предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, на чије је журке, како тврди, долазио ни мање ни више него Владиним авионом!

Лукас у поглављу своје књиге под називом "Антиполитика" тврди да је 90- тих година био чест Ђукановићев гост, за ког каже да је "моћни владар Црне Горе". 

- Пјевао сам и Брану Мићуновићу, моћном владару из сјенке. У вријеме изборне кампање ДПС-а наступао сам у свим већим градовима Црне Горе и био сам добро плаћен за то. Љета сам проводио на црногорском приморју и тад сам био музички гост на забавама које је углавном организовао Ђукановић. Посебно је било весело на јахтама. На те забаве ријетко су долазили и други виђенији црногорски политичари. Момир Булатовић, на примјер никад није био на тим журкама- пише Лукас. 

Фолкер надаље истиче да кад би љето прошло, враћао се у Београд али је повремено у Подгорицу долазио авионом. 

-И то авионом црногорске Владе. Дођу по мене, отпјевам своје и врате ме њиховим авионом- наводи он. 

Лукас пише да за вријеме владавине Слободана Милошевића, популарна музика није била много коришћена као пропаганда режима. 

- Био сам у другој половини 90-.тих најпопуларнији пјевач и никад нисам био позван код Милошевића или на великим митинзима. Није била позивана ни Цеца, сигурно највећа фолк звијезда за којом је лудјело Милошевићево бирачко тијело. Милошевић је имао свој укус, па је у госте позивао Легенде али није их користио у пропагандне сврхе- закључује Лукас у аутобиографији. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:45