Aleksandra Prijović / -ANTONIO AHEL/ATAIMAGES
28/09/2023 u 15:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aleksandra Prijović za tri koncerta u Areni uzima milion eura

Pjevačica oborila rekord

Aleksandra Prijović održaće koncerte u Štark areni 28, 29. i 30. septembra, a nakon tih koncerata biće bogatija za čak milion eura.

Prema proračunima, ona će nakon što otplati sve troškove i porez uzeti 946.206 evra. Prija, koja je zakazala tri beogradske Arene, postala je prva takmičarka "Zvezda Granda" koja će održati koncert, ali i jedina pjevačica koja će na tom mjestu pjevati tri noći zaredom.

Prema dostupnim informacijama na zvaničnom sajtu, kapacitet Štark arene je 19.866 mjesta.

Kad se sabere broj mjesta u parteru, tribinama, ložama i pomnoži se sa cijenama karata za ta mjesta, dolazi se do cifre od 415.261 eura po koncertu.

Kada se ova cifra pomnoži sa tri koncerta, ukupna zarada je 1.245.784 eura za sve tri noći.

Međutim, Prija mora da plati organizaciju koncerata u šta spada bina, redari, plesači, orkestar, vozni park i mnoge druge stvari, što ukupno izađe oko 100.000 eura.

Takođe, čeka je porez državi što je 41.426 eura po koncertu, ali i plaćanje zakupa "Štark Arene", piše Informer. O troškovima koji očekuju pjevačicu govorio je i izvor blizak njoj koji je istakao da se Prija nije nadala zakazivanju čak tri koncerta, a samim tim su i izdaci, ali i zarada veći:

- Aleksandra se nije nadala drugom, a još manje trećem koncertu. Ona će naravno za svaki od njih morati da plati porez državi, a osim toga, postoji i zakup Arene za tri večeri - kaže izvor koji dodaje da su troškovi organizacije veći nego ranijih godina:

- Ne treba zaboraviti ni troškove organizacije, u šta spada reklamna kampanja, vozni park, obezbjeđenje, muzičari, igrači što košta oko 100.000 eura - kaže izvor blizak pjevačici.

Ipak, Aleksandra neće biti i najveći izvođač koji će zaraditi u ovoj godini od održavanja koncerata u Srbiji, jer će više uzeti Dino Merlin koji održava četiti koncerta.

A rekord u održavanju koncerata u "Štark Areni", kao i u zaradi i dalje drži Zdravko Čolić koji je 2019. godine održao šest nastupa u najvećoj hali u Srbiji i inkasirao 1.800.000 eura.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 15:15