Амира Медуњанин / Фото: Архива
07/07/2021 u 16:32 h
Tamara VučinovićTamara Vučinović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Амира Медуњанин: Прва асоцијација на Црну Гору ми је Миладин Шобић

Желим му да поживи сто година барем, а кроз његове пјесме ће живјети заувијек то је сигурно, каже краљица севдалинки

Након дуге паузе, градска рива Пине у Тивту прексиноћ је коначно доживјела велики сусрет извођача и публике.

Концерт једне је од најутицајнијих и најцјењенијих интерпретаторки севдалинки, Амире Медуњанин и Црногорског симфонијског оркестра, био је прилика да обновимо старе навике дружења на отвореном, под окриљем мјесеца, уз мирис мора, љетњи маестрал који милује, и звуке музике која лијечи душу.

image
Фото: Дневне новине Дан

Пјевачица је већ имала сарадње са различитим оркестрима и ансамблима из региона. Лежи јој, како каже, та "орекстарска прича".

У децембру 2019. је снимила албум "За њега и њу" посвећен Томи Здравковић и Силвани Арменулић, а у јуну је објављен за музичку кућу Кроациjа рекордс.

- Њих двоје су игром случаја стварно обиљежили моје дјетињство. Највише сам слушала Силвану од малих ногу, а Томине пјесме сам све знала јер су се пјевале на свим дернецима. Некако сам осјећала дуго година да треба то да урадим. Планирала сам јако дуго јер сам се бојала да не направим неко светогрђе што би било страшно. Хвала њима за све што су оставили иза себе - рекла је краљица севдалинки.

image
Фото: Дневне новине Дан

ЦСО заједно са Амиром Медуњанин извео је једну пјесму од Миладина Шобића, а она је то и прокоментарисала.

- Прва асоцијација ми је кад неко каже Црна Гора – Миладин Шобић. Дефинитивно је он један од највећих кантаутора са ових простора. Жао ми је да није наставио радити јер сам чула да има пјесама за још три, четири албума. Апсолутно разумијем све разлоге и одлуку, а сигурно да је била јако тешка. Желим му све најбоље и здравља прије свега, да поживи сто година барем, а кроз његове пјесме ће живјети заувијек то је сигурно - казала је Амира. 

За њу је концерт у Тивту био апсолутна чаролија и није крила одушевљење.

- Море људи је било. Одушевљена сам тотално. Поред вишемјесечне тишине ово дође као да ми је рођендан. Црногорски симфонијски оркестар ме одушевио, радили смо пробе два дана прије концерта и та преданост и виртуозност за мене је савршена. Концерт мајстор – прва вилолина ме је одушевио, њега сам најбоље чула јер је он био одма поред мене па сам баш уживала. Нисам дуго била у Тивту, а нисам дуго уопште имала концерт јер смо тек од недавно почели са концертима на отвореном. Једина ријеч која ми пада на памет је чаролија. Нисам се уморила физички већ бих само плакала од љепоте - казала је Амира.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. septembar 2021 18:30