Amira Medunjanin / -AMINA HODžIć
29/09/2023 u 13:54 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Amira Medunjanin zakazala seriju koncerata: Spremite se za magičnu muziku

Trenutno je u pripremi novi album sa autorskim pjesmama

Amira Medunjanin, umjetnica magičnog glasa, održaće od 15. do 20. novembra pet koncerata širom Srbije, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Turneju započinje u Bioskopu Kruševac (15.11.), zatim nastavlja put Niša, i to u Narodnom pozorištu (16.11.), dva dana kasnije, tačnije 18. novembra, glas će pustiti u Kulturnom centru u Zrenjaninu, zatim Centru za kulturu u Požarevcu (19.11.), a onda turneju završiti 20. novembra u Domu vojske u Pančevu. 

"Kraljica sevdaha" ili "Bosanska Bili Holidej", kako joj mnogi tepaju, svojim jedinstvenim glasom i muzikom koju stvara dugih 20 godina, širi neku magiju da joj se publika vraća iz koncerta u koncert.

Njen glas može se čuti širom svijeta. Od 365 dana, ona je 300 u putu. Svijet je obišla tri puta, a kako stvari stoje i opet će. Nema gdje nije pjevala, ali gdje god bila jedno je sigurno - svojoj publici uvijek da vrhunsku muziku, izazove more suza, smijeha, pošalje veliku istinsku ljubav...

Sa svojom publikom ima poseban odnos, a da je to zaista tako govori i to da je na jednom gostovanju u dalekom Tajvanu rekla da "ako se nekad neko zaputi u Sarajevo, da je slobodno kontaktira i da će rado pokazati grad i popiti kafu", što se samo dva mjeseca kasnije zaista i dogodilo.

-Ljudi koji dođu na moje nastupe, bez obzira na godište, jednako cijene i poštuju tradicionalnu muziku. To mi je najbitnije. Kada dijelite muziku sa istomišljenicima, to vas dodatno inspiriše da date i više nego što mislite da možete- rekla je Amira za domaće medije.

Trenutno je u pripremi novi album sa autorskim pjesmama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:23