Bajaga za doček u Tuzli / -POSTER
23/11/2023 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajaga i Instruktori za doček nove godine u Tuzli

Zabava će proći bez vatrometa čime organizatori žele pokazati senzibilitet i odgovornost prema građanima koje uznemirava takva vrsta buke

Tradicionalni javni doček Nove godine će biti upriličen u Tuzli, a svi koji odluče u novo ljeto ući na Trgu slobode moći će uživati u hitovima Bajage i Instruktora u podmlađenom sastavu. Kako navode organizatori skupa s frontmenom grupe, zabava će biti odlična.

Gradska uprava Tuzle i Gradska turistička zajednica organizatori su javnog dočeka Nove godine, koji će 31. decembra biti upriličen na Trgu slobode. U okviru bogatog noćnog programa, kao glavne zvijezde na bini će se pojaviti Bajaga i Instruktori koji će Tuzlake uvesti u novo ljeto.

Na konferenciji za medije koja je održana u Tuzli, Momčilo Bajagić je obećao odličnu novogodišnju zabavu u centru grada soli.

- Ljudi iz organizacije su nas kontaktirali proljetos, tako da mi od tada znamo da sviramo u Tuzli, što je baš lijepo. Ovdje nisam bio više od tri godine, a svaki put kada sam došao bilo je lijepo. Svirao sam u različitim prostorima, a sada mi je posebno drago to što ću Novu godinu dočekati na najvećem trgu u BiH, zajedno sa publikom - kazao je Bajaga.

Bajagić će u Tuzli nastupiti sa svojim podmlađenim sastavom, a kako kaže, 31. decembra dolaze u odličnoj muzičkoj formi.

- Od starih su tu Saša Lokner, Žika Milenković i Marko Nježić, dok su od novih Marko Kuzmanović i Vlada Čukić. Dobili smo malo svježe krvi i stvarno smo zadovoljni atmosferom koja vlada u bendu. Sve mnogo dobro zvuči. Do dočeka nove godine imamo još nešto više od mjesec dana, tako da imamo dovoljno vremena za sastavljanje repertoara - dodao je Bajaga.

Za razliku od svih ranijih novogodišnjih izdanja, ulazak u 2024. godinu u centru Tuzle neće obilježiti vatromet.

- Ova odluka je donesena s Gradskom upravom Tuzle. Na ovakav način želimo pokazati senzibilitet i odgovornost prema građanima koje uznemirava takva vrsta buke, djeci koja imaju poteškoće u razvoju, ali i prema kućnim ljubimcima za koje znamo da im je ta noć zbog takvih zvukova prilično teška. Na ovakav način Tuzla se pridružuje gradovima regije i Evrope, koji su već odustali od upotrebe pirotehničkih sredstava - kazala je Amra Jaganjac, voditeljica Turističke zajednice Tuzle.

Javni doček Nove godine u gradu soli se organizira u okviru višednevne manifestacije Zima u Tuzli, koju s partnerima organizuje Gradska uprava Tuzle i Gradska turistička zajednica. Savjetnica gradonačelnika Tuzle Svjetlana Kakeš ističe da je primarni cilj organiziranja manifestacije unapređenje kvaliteta života građana i u zimskom periodu.

U novogodišnjoj noći će prije Bajage i instruktora nastupiti DJ Shadow Kid, kao i bend Divan, dok će u noći 1. januara kao glavna zvijezda nastupiti Tijana Dapčević, a prije nje će publiku zagrijati DJ Yaha, kao i bend VIS Retro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:09