Недјеља моде / -Срђа Бољевић
26/11/2021 u 10:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајковите креације за крај фешн вика

Ревијама домаћих дизајнера завршена јесења недјеља моде у Подгорици

Завршно вече јесење црногорске недјеље моде окупило је домаће дизајнере који су представили своје нове колекције. Модна публика уживала је је у новим моделима дизајнера Марине Бановић, Наде Кољеншић, Наталије Нурбанове, Милене Ђурђић али и ревији студената модног дизајна УДГ.

Ученици Средње стручне школе Спасоје Распоповић урадили су колекцију заједно са дизајнерком Марином Бановић коју су презентовани на недјељи моде.

– У питању су модни кројачи, трогодишњи смјер. Сва та дјеца имају намјеру да наставе и четврту годину и онда сам хтјела да ове године добију и неки вид асистентског посла кад је модна ревија у питању. Радили смо на тему рециклаже, идеја је дошла спонтано. Нисам хтјела да купују тканине већ сам им рекла да донесу неки стари џинс и тако је кренуло неочекивано, а прерасло у пројекат- казала је дизајнерка и открила зашто су одабрали баш тему рециклаже:

– Зато што према неким истраживањима свака особа на планети годишње купи по 12 кг одјеће. Наравно, она се сва не носи већ један дио иде у отпад, затим тај отпад иде у воде и тако се загади околина. Текстилна индустрија се третира као други загађивач на планети кад је животни простор и природа и питању. Све више се ради на тему рециклаже, циркуларне прозиводње и моде и хтјела сам да то освијестимо. Радили смо рециклажу и деконструкцију старих одјевних комада и дораде на постојећем џинсу. Једна спортска, весела колекција, више нека прича за младе - поручила је Бановић.

Јелена Кажанегра промовисала сингл "Мјесечар"

У оквиру ревије дизајнерке Милене Ђурђић своју нову нумеру „Мјесечар” промовисала је Јелена Кажанегра.

- Текст и музику за ову нумеру сам написала ја, док је  за аранжман био задужен Бошко Боле Мартиновић. Настала је у периоду корона изолације кад смо сви имали вишка времена да размислимо шта и како даље. Написала сам је једне вечери касно док су сви спавали и буквално је настала у једном даху. Спот је радила Генерал продукција и мој пријатељ Дарио Јанковић из Скопља, гдје су неки кадрови и снимани, поред наравно Котора и Тиватског залива-казала је Јелена.

Студенти треће године Факултета за модни дизајн УДГ представили су колекцију одрживе моде "Широм затворених очију".

Услиједила је ревија креаторке Наде Кољеншић која је приказала колекцију вјенчаница под именом "Бијела рада".

- Колекција носи назив,,Бијела Рада,, као симбол чедности и одане љубави, што је у данашње вријеме некако све мање и рјеђе. Вјенчанице су њежне и романтичне, са врло малом дозом сексипила, како бих допринијела на женствености и елеганцији и тако истакла женску љепоту -казала је Кољеншић.

Први пут своје моделе приказала је дизајнерка Наталија Нурбанова, а последње вече недјеље моде затворила је дизајнерка Милена Ђурђић са колекцијом која описује управо ово вријеме, па је стога и добила назив "Грубо вријеме".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:48