Бенд Ватра и Божо Врећо / by @maremilin
27/02/2022 u 13:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бенд Ватра и Божо Врећо снимили „Рум на уснама”

Несвакидашњи спој рокенрола и севдалинки у синглу "Рум на уснама" од 3. марта потећи ће етром и приказати хрватски бенд Ватра и Божа Врећа у новим морско-музичким дубинама

Несвакидашњи спој рокенрола и севдалинки у синглу "Рум на уснама" од 3. марта потећи ће етром и приказати хрватски бенд Ватра и Божа Врећа у новим морско-музичким дубинама. Колико су сами протагонисти пјесме и спота нестрпљиви, нестрпљива је и публика која је већ по кратким наговјештајима на друштвеним мрежама могла наслутити о каквом је ремек-дјелу ријеч. Иван Дјечак је у интервјуу за наш Радио Д открио ко је био главни кривац за ову сарадњу.

- Иницијална каписла за дует са Врећом била је сама пјесма. Нисам од оних људи који сједну и плански пишу пјесме за дуете, него пјесма као да сама призове тај зачин. Овога пута то је био зачин у знаку Врећа. Пјесма је сама затражила Божа, ја сам затражио његов број, послао му мејл да се прво упознамо, јер смо се знали само путем медија. Након тога сам му послао пјесму на коју је, морам признати Врећо већ другог дана, на нашу срећу, дао позитиван одговор. Препознао је пјесму, препознао је себе у њој што је по мени најбитније јер ако се не препознамо у пјесми то ће бити фејк. Пјесма га је додирнула и врло брзо смо ступили у комуникацију, отишао сам на неколико његових концерата да видим како ће то функционисати. Одушевио сам се, првенствено с Божом као особом. Он је дошао у студио и отпјевао стихове, што је било чаробно, наши продуценти су били без ријечи јер он стварно пјева вансеријски. Пјесма је пред нама, више о њој ће говорити она сама, а о њеној судбини ће осим музичких уредника, одлучивати првенствено публика. Држимо палчеве, јер доста тога позитивног се кува око те пјесме прије него што је изашла, па имам некио добар филинг - испричао је Дечак.

"Рум на уснама" ће имати и своју видео причу, која ће тек оставити без даха.

- Спот је дјело релативно новог редитеља Филипа Гржинчића, који с нама ради четврти спот, снимали смо га у Ријециу у једном базену дубоком седам метара. У споту је главна јунакиња свјетска првакиња у зарону на дах Мирела Кардашевић која глуми сирену. Она може под водом седам минута што је застрашујуће. Питао сам је може ли заронити до сто метара, а она је рекла доста скрушено да "не може, може само на 95". У једном минуту нас је након пет сати проведених у базену морала повући доље на дно, ја сам се замало утопио, кад сам изронио имао сам страх у очима толики да се то видјело. Мене је ухватила паника, Божо је изронио на другу страну, нико не зна гдје је ко, а она онако зен нам каже: "само се препустите води". То је било сјајно. У споту сам обучен у панталоне, мајицу и капут, док се Божо одлучио за своје ноге и кошуљу. То је одлучио дан раније на фотографисању када је рекао да неће имати ништа на себи сем тетоваже и кошуљу и тако је и дошао на сет и изгледао фениоменално - нагласио је Дечак.

Сарадници имају много идеја како и гдје би вољели да изведу дует са Божом.

- Пошто смо сви на терену јако пуно, морамо ускладити топломјере јер енергија његова и чланова бенда је кликнула на прву. Читав бенд је прохватио Божа на самом упознавању тако да вјерујем да ће то бити брзо - рекао је Иван.

Док се "Рум на уснама" не осјети у цијелом региону, момци из Ватре спремају нове пјесме и пакују албум.

- Готове су све пјесме. Планирамо до краја године да објавимо албум. Сад у марту излази дует са Божом, па у септембру наредна пјесма, а албум у новембру - открио је фронтмен.

Како је казао, дуета више неће бити на албуму, јер је овај довољно јак да носи цијели 10. албум на којем ће бити 10 пјесама, али ће се они појавити као гости у новој пјесми подгоричког бенда Неон.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:06