/ -Фото: Фејсбук
07/04/2022 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Београдски синдикат: Насличнија ствар са Украјином и Русијом би биле Србија и ЦГ

Народ се увијек поларизује на два табора која се оштро супростављају до неке мржње, каже Феђа Димовић

Београдски синдикат недавно је објавио двије нове пјесме "Моја судбина" и "Љубав у инат", које су се за само пар дана нашле у трендингу широм региона.

Пјесма "Љубав у инат" својеврсна је опомена човјечанству, а уједно је и искрен апел за престанак оружаних снага у Украјини.

У великом интервјуу за Телеграф, фронтмен "синдикалаца" Феђа Димовић казао да је да се у пјесми помињу стандардне синдикалне поруке о животу, као и њихова промишљања и вјера.

image

Димовић

Фото: Милош Ћетковић

- Пјесма "Љубав у инат" је порука мира и братске љубави у вријеме Васкршњег поста, а која је потребна цјелокупном човјечанству. Посебно имајући у виду рат у Украјини који се води између православне браће који нама као православним хришћанима јако тешко пада- истакао је Феђа. 

У пјесми су, како је истакао, између осталог навели, да су против заузимања страна, посебно против острашћеног заузимања страна.

- Не само када је рат у Украјини у питању, него глобално. Чини нам се да се народ увијек поларизује на два табора која се оштро супростављају до неке мржње. Овдје имамо рат као директну примјену те мржње и међусобног обрачуна. Сматрам да су љубав и разумијевање управо нешто што је најпотребније, поготово у овом случају, гдје имамо исти народ. Иста вјера, исти народ. Ми у пјесми чак помињемо ту кијевску лавру која је много значајна и за Русе и за Украјинце. Ми смо то доживјели као када бисмо данас имали сукоб између Србије и Црне Горе- казао је Феђа. 

Истакао је да би насличнија ствар са Украјином и Русијом биле Србија и Црна Гора.

- Имате онај дио Црногораца који се ос,ећају као Срби и обрнуто, а сви су опет и родбински међусобно повезани. Прича се заснива заправо на једном братоубилачком рату који је дошао до кулминације и који мора да стане. Нажалост, то све није почело сада него 2014. године и чувеног "Мајданског преврата" који смо ми опјевали у нашој пјесми "БС армија". Поента је да се нисмо сад сјетили те ситуације, а пратимо је од почетка. Просто, знамо колико је сложена та ситуација и желимо да престане што прије. Наша порука је на линији оног што је и патријарх Порфирије рекао и слаже се са ставом наше цркве. Исте ставове има и митрополит Јоаникије што је и рекао узимајући у обзир колика је сличност те ситуације са оном у Црној Гори- закључио је Димовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:02