Bili Ajliš / -JUTJUB/ROLLING STONE
29/08/2023 u 19:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bili Ajliš: „Born To Die" Lane Del Rej je album koji je promijenio muziku

Ajliš je svoju misao podijelila tokom odgovaranja na pitanje o albumima koje je slušala kad je odrastala i koji joj danas znače

Bili Ajliš je u razgovoru s Dua Lipom u sklopu Lipinog podcasta "At Your Service" izjavila da je album Lane Del Rej, "Born To Die" promijenio muziku.

Ajliš je svoju misao podijelila tokom odgovaranja na pitanje o albumima koje je slušala kad je odrastala i koji joj danas znače.

– ‘Born To Die‘ moje Lane. Imam osjećaj da je to album koji je promijenio muziku, pogotovo za djevojke. Rekla bih da je ‘Because the Internet‘ Childish Gambina takođe album koji je jako, jako promijenio način na koji gledam na muziku i albume pogotovo – rekla je Bili. Uz to je dodala kako su na nju uticali i neki od prvih albuma Džastina Bibera poput "Believe" iz 2012. i "Journals" iz 2013. godine.

Svoje divljenje prema Lani Del Rej, Bili je iskazala već nekoliko puta. U jednom intervjuu objavljenom ranije ove godine izjavila je da je Lanine pjesme uvijek pjevala tokom talent show nastupa.

– Snimala bih se kako obrađujem njene pjesme i pretvarala se da ću eksplodirati na YouTubeu, a onda bi ti isti videi dobili dva pregleda – rekla je Bili.

U nastavku razgovora Bili je otkrila detalje kreativnog procesa nastanka njenog trećeg albuma na kojem radi, rekavši:

– Sve je drugačije s ovim albumom. Nedavno sam pokušala da ga uporedim, samo zato što sam navikla da muziku radim na drugačiji način. I sama sebi rekla: ‘U redu je tako. Ja sam dobro. Još uvijek sam u stanju to da uradim, još uvijek sam sposobna za to‘.

Ajliš je potvrdila da i na novom albumu radi sa svojim bratom Fineasom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 07:43