Bili Ajliš / Shutterstock
21/06/2023 u 19:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bili Ajliš i Leni Kravic na koncertu za planetu u srcu Pariza: Power our planet: live in Paris

Zvijezda večeri biće 21-godišnja Bili Ajliš, sedmerostruka dobitnica Gremija. Ta stanovnica Kalifornije poznata je po svojim ekološkim angažmanima

Bili Ajliš, Leni Kravic i Džon Baptist u četvrtak će održati koncert za planetu u podnožju Ajfelovog tornja, na marginama međunarodnog skupa organizovanog na inicijativu francuskog predsjednika Emanuela Makrona

Na besplatnom festivalu na Marsovom polju nastupiće i H.E.R, Fineas – brat i saradnik Bili Ajliš, kao i švajcarski DJ i producent Mosiman, prenosi agencija AFP.

Poljana u podnožju Ajfelovog tornja već je 2021. ugostila niz zvijezda, predvođenih Eltonom Džonom, u sklopu inicijative nevladine organizacije Global sitizen.

Zvijezda večeri biće 21-godišnja Bili Ajliš, sedmerostruka dobitnica Gremija. Ta stanovnica Kalifornije poznata je po svojim ekološkim angažmanima.

Muzičarka se odrekla privatnih letova, a na njenoj prošlogodišnjoj turneji „Happier Than Ever”, nazvanoj po posljednjem albumu, postavljana su eko-sela koja su promovisala mere za očuvanje okoline.

Koncert naziva „Power our planet: live in Paris” skrenuće pažnju na skup za „novi globalni finansijski pakt” za suočavanje s klimatskim izazovom. Skup se održava u četvrtak u glavnom gradu Francuske na inicijativu njenog predsjednika Makrona.

„Iduća generacija naslijediće planetu devastiranu klimatskim promenama”, rekao je američki muzičar Leni Kravic u saopštenju Global sitizena.

image

Leni Kravic

Instagram

„Imamo moć da promijenimo stvari zahvaljujući našem glasu i našim akcijama. Djelujmo danas da sačuvamo sjutra”, dodao je.

Kravic i ostali će nastupiti u kratkom formatu, s tek nekoliko pesama. Koncert će trajati od 19 do 23.30, a Global Citizen očekuje oko 20.000 gledalaca.

Ulaz je besplatan, a jedino što posjetioci treba da urade je da se obavežu na stranici te nevladine organizacije da će na društvenim mrežama prenijeti aktivističku inicijativu protiv siromaštva ili za okolinu. Koncerti će se prenositi uživo na svim većim digitalnim platformama. Na festivalu će govoriti i glumice Dajan Kruger i Mišel Jeo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jun 2024 20:45