Маровић / Фото: Фејсбук
13/11/2021 u 12:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојан Маровић: Патриотизам је кућно васпитање, а не махање заставама

То је само један ћорсокак који нас води од средине осамдесетих година, искрен је пјевач

Патриотизам је кад чуваш своју улицу, од тога се почиње и од кућног васпитања а патриотизам није викање и махање заставама, каже подгорички пјевач Бојан Маровић. 

У разговору за Нова.рс. казао је да је рођен у Подгорици, а да се у Београд доселио 2003. године и да се ниједног  тренутка није потрудио да извади српско држављанство.

- Мрзјело ме је да се бавим папирима. Ја сам рођен у Подгорици, али живим у Србији и морам поштовати закон и устав овог града. То је патриотизам, а не што ови вичу и машу заставама. То је само један ћорсокак који нас води од средине осамдесетих година и никад нећемо научити зато што смо јако сиромашни- истиче Маровић. 

Бојан истиче да обожава Београд, па се труди да га и сачува колико је то могуће.

- Немам српско држављанство, али живим на Вождовцу и чувам тај крај гдје сам. Искрено, мрзјело ме је да се цимам око држављанства. Ако видим да је неко просуо нешто, нећу дозволити да то опет уради. Прошле зиме сам чистио снијег јер сам видио да нико не излази из куће и да их баш боли уво што су им кола закопана. Сматрам да је то патриотизам, кад чуваш своју улицу и од тога се почиње, од кућног васпитања. То је патриотизам, а не што ови вичу и машу заставама. Као једно сиромашно друштво можеш да тргујеш с људима како год ти падне на памет уз плату и по. То нема везе са политиком него са чојством. Ја само питам гдје се то изгубило. Kад видим да је неко луд, само се склоним- искрен је Маровић. 

Маровић је открио и своје поријекло, које раније није истицао. 

- Мој живот је потпуно на некој другој стани. У мојој кући се води миран живот, не могу да мрзим ниједну нацију јер ми је мама рођена у Сарајеву, баба је Муслиманка из Сарајева, тата ми је Црногорац, дјед Црногорац, тетка Македонка, друга тетка удата за Хрват. Ја се стварно извињавам свима, али која граница за мене постоји? Још сам на све то музичар- закључује Бојан. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:10