/ - FOTO: VLADIMIR SPORčIć
30/03/2023 u 10:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bora Đorđević dobija trg u Čačku

To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Volio bih da doživim tako nešto u Čačku, ocijenio je Bora

Legendarni srpski roker i frontmen „Riblje Čorbe“ Bora Đorđević uskoro će dobiti trg u rodnom Čačku. U velikom parku, u naselju Vinara u kome se rodio i odrastao, mini scena na otvorenom, nosiće Borino ime.

Osim što se lično izjasnio da mu tako nešto imponuje, ideju su podržali brojni čačanski rokeri, a papirološku proceduru da se Bora ovjekoveči, gradski službenici privode kraju.

- U centru grada, u velikom parku, tamo gdje je sa svojim prijateljima započinjao svirke, jedan trg ponijeće njegovo ime. Tu je i mini scena, gdje će mladi, još neafirmisani čačanski bendovi tokom ljeta moći da sviraju. Nas Čačanin i prijatelj Bora Đorđević svoj rodni grad proslavio je širom svijeta. Građane ova odluka neće ništa koštati, jer nema promjene podataka u ličnim dokumentima, u vidu promjene adrese. To će se dogoditi veoma brzo, dok sve prođe kroz procedure gradskih službi. Sve nas posebno je ganula Borina rečenica prilikom njegovog skorašnjeg koncerta da će se u Čačak vratiti zauvijek, na padine Jelice. I stihovi njegove nove pjesme govore o tome, gdje poručuje da se njegovo tijelo vrati u Srbiju, u Čačak, a srce da mu ostane u Sloveniji. Zato ce trg u parku ponijeti njegovo ime, da budućim generacijama bude u znanju da je jedan tako veliki muzičar svoju karijeru započeo baš na tom mjestu, izjavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

I sam Bora je kroz osmijeh komentarisao ovu ideju, prilikom nedavno održanog koncerta u Čačku.

- To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Volio bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove „Borino sokače“", rekao je tada roker.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:10