Мадона обожава креације Бориса Карготића / - Инстаграм, колаж
31/01/2022 u 08:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борис Карготић - српски модни креатор чије креације обожава Мадона

Борис је прије неколико дана објавио Мадонине фотографије на којима позира у необичном капуту који је он креирао

Да свјетске звијезде понесу креације српских дизајнера и није нека новост. Међутим, да жене из свјетског шоу бизниса обожавају комаде наших дизајнера јесте част - и то каква. Ту луду срећу има Борис Карготић, српски дизајнер, чије необичне комаде обожава ни мање, ни више него Мадона.

Наиме, Борис је прије неколико дана објавио Мадонине фотографије на којима позира у необичном капуту који је он креирао. Иако није први пут да Мадона носи његове комаде, оно што је било за похвалу је то да се тим који се брине о изгледу свјетске диве све чешће обраћа Борису у жељи да Мадони пошаље неку своју, нову креацију – и то на њено инсистирање.

Мадона је први пут пре неколико година понијела Борисове креације, а како је још тада објаснио, први покушај сарадње и није прошао најславније.

"Мадонин стилиста ме је контактирао путем Воцапа јер данима није добио одговор на мејлове које нам је слао. Наиме, имали смо проблем у систему и никада нам није стигао његов мејл. Послао је паничну поруку: “Сјутра је фитинг, зашто нико не одговара?” Његову поруку сам добио поредвече и није било никакве шансе, да на било који начин, пошаљемо наше комаде и да буду сјутра у Лондону. Пошто сам схватио да је ово прилика која се не пропушта и можда само једна таква у каријери, спаковао сам све што имам на легеру, купио карту, букирао хотел и одмах одлетио за Лондон. Сјутрадан сам однио ствари које су тражили у хотел у ком је био смјештен цио Мадонин тим, оставио у лобију и понио све своје наде и снове са собом по улицама Лондона", рекао је он својевремено за магазин Wannabe и додао:

"Касно увече, јавили су ми да Мадони ништа не одговара, да јој је све велико. Јавили су ми да дођем по ствари ако сам још ту. Међутим, стилиста је имао жељу да ми се захвали и да се упознамо. Био је одушевељен нашим стварима. Није се претварао, заиста ме је гледао у чуду и распитивао се о томе како радимо, колико нам времена треба за један овакав комад. На крају ме је погледао и рекао: “Ако су вам све ствари оволико добре, немате зашто да се бринете. Ја сам стилиста Бијонсе, Мадоне и Ферги. Следећи пут ће упалити.” Дао ми је неку наду, неки вјетар. Био је искрен. Заиста је био искрен. Тако је и било. Прошло је непуних десет дана, када је следећи пут звао. Мадони се свидјела једна хаљина и хтјела је да јој је пошаљемо. Послали смо четири хаљине и овај пут ћутали о томе, нисмо никоме говорили… Некако се интимно надали и сањали, али и даље сматрали то мало вјероватним. Сваки пут када бих замислио да се то дешава, прекинуо бих себе у тој радости, да се опет не растужим када се деси неуспјех".

Ко је Борис Карготић?

Борис Карготић који стоји иза бренда "ДеМоде" већ годинама уназад бави се прављењем уникатног накита и одјевних комада. Колико је добар у ономе што ради говори у прилог чињеница да велики број наших дама носи његове одјевне комаде и накит.

Оно што јесте специфично за рад младог дизајнера је модни стил који је намијењен за сцену и црвене тепихе.

Признање раду и труду, а најприје креативности и одличним идејама сваком дизајнеру јесте управо када његове креације носе свјетске звијезде које су препознатљиве по свом стилу, па су тако у прошлости Борисове моделе, осим домаћих звијезда, носиле и Ники Минаж, Лејди Гага, Бијонсе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:30