Бред Пит и Анђелина Џоли / - Колаж Портал Дан/фото Инстаграм
07/06/2022 u 07:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бред Пит тужи Анђелину Џоли: Продала је његово животно дјело Путиновом тајкуну

Према Питу, руски олигарх имао је план за преузимање потпуне контроле над вишемилионским пословањем

Бред Пит и Анђелина Џоли одавно више нису заједно. Некадашњи холивудски пар број један тренутно води судску битку, која се додатно заоштрила када је Пит оптужио Џоли да му је покушала нанијети штету јер је у тајности продала свој удио у њиховом некад заједничком француском винограду и винарији "Миравал" руском олигарху с "токсичним намјерама", јавља Daily Mail.

Према Питу, руски олигарх је имао план за преузимање потпуне контроле над вишемилионским пословањем. Ради се о Јурију Шефлеру, власник компаније која производи водећу руску водку Столичнаја или Столи. Њега је америчко Министарство финансија означило као олигарха Руске Федерације и подвргнуло га санкцијама. 

Иначе, бивши супружници Пит и Џоли су 2014. године се вјенчали у винарији на југу Француске, коју су купили 2008. године. Касније је винарија постала страст глумца, који је прославио, учинивши је једним од најцјењенијих свјетских произвођача.

Но, онда је Џоли продала свој удио у октобру прошле године. Извори истичу да је вријеме продаје винарије повезано с одлуком суца којом се Питу даје пола старатељства у жестокој борби пара за старатељство над њихово петеро, у то вријеме, малољетне дјеце, пише Daily Mail.

Питови адвокати тврдили су да је Џоли намјерно у тајности продала свој удио држећи га у неизвјесности и тако кршила његова права зајамчена уговором.

- Џоли је знала да ће Шефлер и покушати преузети контролу над послом који је Пит изградио и поткопати Питово улагање у Миравал - тврде његови адвокати.

Ипак, страхови Пита и његових адвоката нису били безазлени, што се испоставило врло брзо.

- И баш као што је Џоли замислила, то је управо оно што је Шефлер учинио. Откако је стекао њен удио у Миравалу, Шефлер је покренуо непријатељско преузимање винарског пословања, дестабилизујући Миравалове пословне операције и тражећи приступ Мираваловим повјерљивим и власничким информацијама за добробит свог конкурентског подузећа - наводе Питови адвокати.

Они су јасно истакли да Џоли није имала удјела у успјеху винарије и да је она само "случајни пролазник".

- Шефлер такође одржава личне и професионалне односе с појединцима из ужег круга Владимира Путина - истицали су Питови адвокати.

Пит сад тужи Џоли, Шефлера, СПИ груп и Тенуте дел Мундо за кршење уговора у двије тачке, кршење добре вјере и мијешање у уговорне односе, те захтијева суђење пред поротом, пише Daily Mail.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:12