Најтањи сат на свијету / - Инстаграм
04/04/2022 u 06:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булгари створио најтањи сат на свијету

Овај сат кошта 15.600 еура, укључујући све порезе у цијену

"Булгари" је поново преузео круну стварајући најтањи механички сат на свијету, прије њега трон је држао сат компаније "Пиагет".

Назван још и “мршавим” ремек дјелом, створен је уз помоћ незамисливо малог механичког механизма који помаже да сат одржава своју укупну дебљину испод два милиметра, а назван је “Bulgari Octo Finissimo Ultra”.

У свега осам година, италијански лускузни бренд оборио је осми уникатни рекорд у свијету сатова са својим "Octo Finissimo" моделом, укључујући и оне за најмањи хронограф икада креиран и најтањи “перпетуал” календар свих времена.

Сада, Octo Finissimo Ultra односи титулу најтањег механичког сата са свега 1,80 милиметара дебљине, обарајући рекорд који је претходно држао АУЦ модел компаније Пиагет, који је сам мјерио два милиметра, за које се сматрало да су ненадмашни.

Монохроматско и матирано титанијумско кућиште Bulgari Octo Finissimo Ultra сата, октагонског је облика и посједује 40 мм у обиму, бројчаник са два лица, опремљен одвојеним функцијама за приказ времена како би се избјегло гомилање казаљки и додавање дебљине сату.

Наравно, механизам дебљине жилета потпуно је изложен погледу, јер једноставно нема гдје да се сакрије, са задњом страном кућишта која посједује дуплу улогу као носач механизма од Волфарм карбида.

Овај сат кошта 15.600 еура, укључујући све порезе у цијену.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:47