/ FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ, STORY PRESS
18/10/2021 u 19:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћерка Воје Брајовића о филму "Тома" : Могао се снимити филм и о Пери Перићу

Не спорим таленат Милана Марића, али ни ми глумци не можемо сви играти све, каже Искра

Бројне су реакције на филм "Тома", који говори о животу пјевача народне музике Томе Здравковића, а критичари су углавном сагласни: највеће замјерке се односе на то што филм заправо није биографски, него је попуњен импровизацијама.

Глумица Искра Брајовић, ћерка глумца Воје Брајовића изнијела је своје мишљење о филму. 

- Филм је требало да буде о кафанском пјевачу Пери Перићу, то јест имагинарном лику из тог времена и да се напише “посвећено Томи З”“, написала је Искра на свом Фејсбук налогу.

Kако је објаснила, да је то био филм посвећен анонимусу, тада нико не би имао ништа да каже лоше о остварењу.

- Овако је почетна концепција лоша, јер ако биографски филм носи човјек који у сензибилитету нема ништа ни налик човјеку ког игра (не спорим таленат Милана Марића, али ни ми глумци не можемо сви играти све) и који за плот нема упориште у реалном, (измишљене романсе, измишљене посвете, измишљени ликови менаџера и кога све не) онда не би смио да се зове по истинитом човјеку кога многи још живо памте - написала је она.

Пошто су њен став након објаве пренијели бројни медији, огласила се и након тога.

- Јако лијепо бих замолила све квази новинаре да ме не узимају у уста као филмског критичара ниједног остварења, само ради подизања прашине, да ја као шатро некога пљујем. Другови, само нек се снима и ради, филмске критике препустите људима којима је то посао, а ви новинари, распитајте се колико је писање лажи подложно тужби, имате можда среће што се ја не бавим тиме иначе бих до сад од глупости које се пишу могла, па у најмању руку да опремим неки азил (пошто те паре свакако не бих трошила на себе, било би ми гадно)- закључила је Искра. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:02