/ -Фото: Инстаграм
23/04/2022 u 17:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цеца Ражнатовић: Бог ме је спасио више пута, постим већ 11 година

Посјетила сам Јерусалим, то је искуство које се не може ријечима описати, каже пјевачица

Фолк дива Светлана Цеца Ражнатовић каже да од малих ногу поштује сва православна начела и да је васпитавана у православном духу.

- Моја мајка је учитељица, те је мене и моју сестру учила све оно што је везано за цркву. Недељом смо одлазили на литургију, поштовали обичаје за сваки празник, а сестра и ја смо се радовале празницима - рекла је Цеца у интервјуу за Објектив.

Пјевачица додаје да се с годинама човјек упознаје са вјером.

- Не можете исто да перципирате вјеру са пет, петнаест и тридесет година. Kао што свако од нас у тим старосним границама не размишља исто, тако сви ми имамо другачији доживљај вјере- оцјењује она. 

Наводи да воли да често посјећује манастире.

- Трудим се да посјетим манастире у нашој земљи, али и у другим државама. Прије четири године заједно са пријатељима посјетила сам Јерусалим и могу да кажем да ми је то било невјероватно искуство за читав живот. Енергија коју осјетите тамо не може ријечима да се дочара, то је нешто прелијепо. Фасцинирана сам израелском културом. Ова земља вам даје могућност да из различитих углова посматрате град – од тога како су улице уређене, до тога како народ живи. Даје вам могућност да из модерног живота одете у прошлост и упознате се са историјом старом на хиљаде године. То нећете моћи ни на једном мјесту на свијету- сматра она. 

Открила је и да често разговара са својим духовником владиком Стефаном, и да јој то много помаже у сагледавању бројних животних ситуација. 

- Некада нам животне ситуације које нам се дешавају изгледају да не можемо – наводи Цеца. 

Први пут је почела да пости 2011. године након разговора са тадашњим монахом Стефаном, а данас владиком.

- Прије тога сам постила сриједом и петком. Значи већ 11 година постим сваки пост, а исто то чини и моја породица. Зависи од дана и поста. Некада је то на уљу, некада на води- истиче Ражнатовићка. 

Додала је и да је Бог више пута у животу спасио.

- Било је таквих животних ствари, али то су моменти који нису за препричавање. Богу сам захвална на сваком новом дану и томе што је моја породица жива и здрава- закључила је пјевачица. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 05:38