Kuba bend / -KUBA
12/01/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски Куба бенд слушанији у Хрватској него код нас

Веома мало подршке се даjе црногорским музичарима и ауторима и зато се мало њих охрабре да раде ауторску музику - казао је Марко Ковачевић

Музички састав из Подгорице Куба бенд коjег чине дjеца прослављеног кантаутора Слободана Ковачевића, Миа, Марко и Никола вриjедно су радили протекле године. Наступа jе било доста, а како каже Марко, сезона jе била и више него успjешна.

- Приjе Нове године смо имали доста наступа, уморили смо се и сад ово користимо за одмор. Како су донешене нове мjере, сад свирамо кући за нашу породицу и приjатеље - казао jе Марко нашем Радију Д.

Повезаност са публиком jе нешто што их издваjа, па jе на сваком наступу право уживање, открива он.

- Мислим да jе због тога што радимо искрено и из срца, само дођемо и то смо ми, ништа нисмо вjежбали већ jе то нека урођена повезаност то иде лагано. Увиjек смо лиjепо повезани са публиком. Мени jе енергиjа наjбитниjа и то jе сваком музичару наjбитниjе тако да jе то кључни дио и повратна информациjа публике. Ако тога нема онда буде ноћ без везе, али нама се то риjетко дешава. Углавном се одмах повежемо са публиком и до краjа наступа уживамо. У задњих неколико година уопште немамо спреман репертоар него како осjетимо, у зависности од атмосфере и често jе различит што jе добро веома, стално нешто миjењамо - истакао jе музичар.

Аутотjун jе све покварио

- Не мислим ништа добро о аутjуну, све су већ покварили али тако то иде. Можемо само да се боримо са овом другом страном, жао ми jе што се дjеца наjвише лиjепе за ту музику и само им искачу на телефоне те пjесме. А текстови су jако вулгарни, нису конструктивни, шта више jако су деструктивни, некултурни и шта може од тога добро да изађе - закључио је Марко.

Марко признаjе да мало има подршке када су црногорски музичари у питању, те да се њихове пjесме наjвише пуштаjу у Хрватскоj.

-У Црноj Гори мало подршке има, у Хрватскоj међутим често пуштаjу наше пjесме. Jедном дневно сигурно, а код нас не памтим. Веома мало подршке се даjе црногорским музичарима и ауторима и зато се мало њих охрабре да раде ауторску музику - додао jе он.

Марко се осврнуо и на пjесму Муро, коjа jе сjаjно прошла код млађе публике.

- Реализациjа jе била баш занимљива, спот jе весео и занимљив. Пjесма jе фора и мислим да jе успjела, добиjао сам разних видео снимака из разних градова гдjе мала дjеца пjеваjу и вjероватно jе она нашла своjу публику, а то jе она наjмлађа и мени jе драго jер jе баш пjеваjу - казао jе он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:57