Амина Селами / Приватна архива
01/04/2022 u 13:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски плесни клубови успјешни на такмичењу у Србији

Плесни клубови "Бјути", "Роyал", "Хабанера", "Плаy", учествовали су на међународном такмичењу Денс зоне у Лазаревцу. На такмичењу jе учествовало 29 плесних клубова, а такмичари из Црне Горе су заузели следећа мjеста. У категорији хип хоп соло дјеца четврто мјесто освојила је Ина Турковић из СПК "Ројал", док је друго мјесто освојила њена другарица из клуба Љубица Костић. У категорији хип хоп соло јуниори прво мјесто освојила је Леа Николић из СПК "Хабанера" и пласман за Гала вече. Амина Селами из СПК "Бјути" освојила је прво мјесто у категорији диско денс соло јуниори као и новчану награду од 100 еура на Гала вечери, док су Ања Павићевић и Ена Божовић из СПК "Бјути" освојиле злато у категорији џез денс дуо јуниори. У категорији модерн соло одрасли треће мјесто припало је Лани Рашчанин из СПК "Бјути", док је у стрит шоу соло одраслих друго мјесто припало Бојани Бољевић из СПК "Ројал". Прво мјесто у латин шоу дуо јуниори освојила је Лена Николић и Андреа Крута из СПК "Хабанера", треће мјесто у стрит шоу соло одрасли Варjа Павићевић из СПК "Плај", док је прво мјесто у категорији бели денс шоу соло одрасли припало Валерији Гаjевић из СПК "Плај".

Прво мјесто у категорији џез формација одрасли освојила је кореографија "Пинк пантер" СПК "Беаутy", док је у категорији модерн формациjа одрасли прво мјесто припало кореографији "Everybody wants to rule the world" СПК "Беаутy" и пласман у Гала вече. Треће мјесто за групу у хип хопу освојио је СПК "Хабанера", прво мјесто у хип хопу за формацију одраслих припало је СПК "Плај", прво мјесто у латин шоу формацији дјеца СПК "Хабанера", док је злато својила и формација дјеца СПК "Ројал" у категорији хип хоп.

Друго мјесто освојила су дјеца СПК "Ројал" у стрит шоу, прво формација јуниори СПК "Ројал" у стрит шоу, док је треће мјесто припало формацији јуниора СПК "Ројал" у хип хопу.

– Такмичарка плесног клуба "Бјути" Амина Селами, побиjедила jе као солиста у стрит дисциплини на Гала вечери наjбољих и освоjила новчану награду у износу 100 еура. Док jе сениорска формациjа освоjила прво мjесто у редовном диjелу такмичења и изабрана за Гала вече наjбољих гдjе jе од четири наjбоље формациjе освоjила друго мjесто. Такмичари ће наставити припреме за Државно првенство Црне Горе у савременим плесовима коjе ће се одржати 16. априла 2022.године у Бемакс Арени – саопштила је Габријела Вукашиновић, из Плесног савеза Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 18:53