Кодић / Фото: Филип Kраинчанић/Нова.рс
09/07/2021 u 12:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чувани хармоникаш Мирко Кодић: Лепа Лукић је краљица, свирао сам јој на прослави развода брака

Она је краљица за коцкарским столом, краљица на позорници, краљица у приватном животу...

Један од најпознатијих хармоникаша на просторима бивше Југославије Мирко Kодић сарађивао је са бројним звијездама народне музике, које је пратио на турнејама по цијелом свијету.

Иако је са свима и даље у коректним односима, чувени музичар највише времена је провео са пјевачицом Лепом Лукић.

У разговору за дневни лист „Нова“, Kодић открива тајне дружења и сарадње са краљицом народне музике.

- Дуго смо радили заједно. Пропутовали смо Америку, Kанаду, земље бивше Југославије… То је неповратно искуство. Снимали смо за ПГП РТС, дијелили смо чоколадице ‘Животињско царство’ са сличицама на разним турнејама. Лепа ће знати о чему причам. Толико смо лијепих и ружних ствари заједно прошли, не могу више ни попамтити колико имамо анегдота и доживљаја - рекао је Kодић, а потом додао да ли је успијевао да испрати Лепу у коцкарницама.

Како каже, разумије да народ интересују разне интриге и скандали, али он није такав човјек.

- Исувише сам озбиљан лик да бих причао о неким стварима које се не тичу јавности. Ја то не радим. Могу рећи да смо сједјели Лепа и ја у коцкарницама, пили смо и радили све оно што раде нормални људи. Нема ничег лоше у томе. Чувао сам је баш као краљицу свуда, па и у коцкарницама. Била је краљица за коцкарским столом, краљица на позорници, краљица у приватном животу… Ја сам млађи од ње, али водио сам рачуна о њој - казао је хармоникаш.

Kодић истиче да је Лепа била веома захтјевна за сарадњу јер је морало све бити беспрекорно.

- Она није била тешка него захтјевна јер је краљица народне музике. Највише је захтијевала на прецизности ритма оркестра и то јој је било на првом мјесту. Жељела је максимум и да се сви посвете њеној интерпрерацији. Била је, јесте и остаће упамћена као највећи доајен српске музике и никад неће бити превазиђена, као ни Шабан Шаулић - рекао је Kодић.

Мирко додаје да је Лукићевој свирао након развода брака од менаџера Владе Перовића, којег је она наводно ухватила у превари, као што је раније говорила за медије.

- Има једна дивна ствар. Ја сам јој свирао развод брака од Владе Перовића, у некадашњем ресторану код Партизана. Шта више има да причам, схватили сте колико смо се дружили - завршава Kодић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:46