Дамир Имамовић / -скриншот јутјуб
15/05/2021 u 14:15 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дамир Имамовић најбољи европски умјетник

Ово jе први пут да неко из региона и из БиХ добиjа ову престижну награду

Босанскохерцеговачки умјетник Дамир Имамовић добитник је награде The Best of Europe британског музичког магазина Songlines!

- Морам признат да нисам очекивао награду. Изненадио сам се чак и номинациjом коjа се десила почетком априла, jер jе била заиста jака конкуренциjа, а и прошла година jе била врло чудна, нисмо свирали концерте, имао сам утисак да нисмо како треба промовирали албум због циjеле ситуациjе с пандемиjом. Међутим, ово jе доказ да jе албум нашао пут до људи и да сам успио да представим то што сам спремао неколико година, да испричам jедну причу о севдаху на своj начин - говори Имамовић.

Ово jе први пут да неко из региона и из БиХ добиjа ову престижну награду.

- Поносан сам, надам се да ће то пуно помоћи не само мени и моjоj кариjери, него уопште промоциjи традиционалне музике БиХ и региона. 'Songlines' jе, мислим, на свjетскоj музичкоj сцени jедан од наjзначаjниjих и наjчитаниjих магазина и овакве награде увиjек jако лиjепо одjекну. Видим то и по позиву новинара из циjелог свиjета и маилова. Само у року од сат времена jе дошло толико интереса да то не могу све да искоординишем - искрен jе Имамовић.

Након објаве номинација почетком априла, постало је јасно да је Дамиров рад примијећен више него икада прије. Номинован је у чак двије категорије (за "Најбољег умјетника Европе" и за "Најбољег умјетника") и тако постао једини овогодишњи такмичар са двије номинације. Поред њега у категорији за најбољег европског умјетника били су номиновани: португалска дива Мариза, енглески трубадур Sam Lee и француски вокални дуо Cocanha. Церемонија доделе награде одржаће се крајем године у Лондону.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:39