/ Festival kulture Zabjelo
30/05/2023 u 12:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dino Šaran iz „Letu Štuke“ poziva na Festival kulture Zabjelo

Naravno da sam čuo za Zabjelo, bio sam na Zabjelu, znam neke ljude sa Zabjela. Zabjelo je kao nešto sarajevsko Koševo početkom osamdesetih godina... Podržavam to što radite i mislim da se od lokalnog može ići ka globalnom ako se dobro misli i ako se dobro radi, kazao je Šaran

Sarajevski bend “Letu Štuke” već decenijama zasluženo uživa posebno mjesto na muzičkoj sceni regiona - kako zbog bezvremenskih hitova, tako i zbog specifičnog umjetničkog izraza kao i društveno i politički angažovanih tekstova. “Letu Štuke” nastupaju na ovogodišnjem izdanju Festivala kulture Zabjelo, a frontmen Dino Šaran je u video poruci izjavio da se u Podgorici osjeća kao kod kuće i da od Festivala kulture Zabjelo očekuje dobru atmosferu.

“Naravno da sam čuo za Zabjelo, bio sam na Zabjelu, znam neke ljude sa Zabjela. Zabjelo je kao nešto sarajevsko Koševo početkom osamdesetih godina… Podržavam to što radite i mislim da se od lokalnog može ići ka globalnom ako se dobro misli i ako se dobro radi”, kazao je Šaran. On je dodao i da su manje sredine su čuvari kulture, konkretno rokenrola i takvih pojava koje su bunt protiv sistema i da se raduje nastupu na stadionu “Nikola Šćepović”.

“Od ovogodišnjeg festivala očekujem dobru svirku, dobru atmosferu za koju smo i mi odgovorni. Očekujem da se svi dobro proveselimo, zapjevamo i zaplešemo. Pozivam sve Podgoričane i Podgoričanke, Crnogorce i Crnogorke da nam se pridruže 10. juna na legendarnom Festivalu kulture Zabjelo”.

Grupa “Letu Štuke” osnovana je u Sarajevu 1986. godine i vrlo brzo osvojila i publiku i kritiku, koja ih je svrstala među vodeća alter-pop imena u regionu. U tome je glavnu ulogu imala Šaranova jezgrovita, vrlo intimna i uvijek aktuelna lirika, bolna kad njome precizno secira stanje u društvu, a nježno okrutna kad se bavi ljubavnom tematikom. Pamtljive stihove i stilsku raskoš pjesama prate energični nastupi redovno ispraćeni ovacijama, zahvaljujući čemu su “Letu Štuke” već godinama visoko na spisku bendova čiji se koncerti ne propuštaju.

Jedan od takvih koncerata održaće se u subotu 10. juna na drugom izdanju Festivala kulture Zabjelo na stadionu “Nikola Šćepović” u Podgorici. “Letu Štuke” će dijeliti binu sa beogradskim repkor-krosover sastavom Sunshine, splitskim rep-rok bendom TBF i podgoričkim sastavom Vrpca. Veče ranije nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, miljenici crnogorske publike, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen.

Jednodnevne ulaznice po cijeni do 12€ i festivalske ulaznice po cijeni od 20€ mogu se kupiti putem interneta (na linku https://bit.ly/3ZhQdHd) i na Tabacco Shop kioscima kao i na ostalim prodajnim mjestima festivala (spisak na https://postimg.cc/hfKcsZS2 ).U toku je i akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon. Ulaznice se mogu kupiti isključivo putem interneta na linku https://bit.ly/3ZhQdHd. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:33