Руси снимали филм у свемиру / -Принтскрин Јутјуб
30/10/2021 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Директор НАСА похвалио руску филмску екипу на Међународној свемирској станици

Руски астронаут Антон Шкаплеров, глумица Јулија Пересилд и режисер Клим Шипенко провели су 12 дана на свемирској станици, снимајући први филм у свемиру у историји кинематографије, наводи ТАСС

Боравак руске филмске посаде на Међународној свемирској станици (ИСС) било је добро искуство које је показало да свемирски туристи који дођу на ИСС нису терет посади, изјавио је данас директор НАСА Бил Нелсон.

"Када сам улазио у зграду (НАСА), сусрео сам се са шефом канцеларије за астронауте. Питао сам га да ми каже какво је искуство било са руском филмском екипом, глумицом и режисером. Рекао ми је да су њих двоје стално били под руском командом и да је било добро искуство. Остали су у руском модулу, осим у вријеме када је било договорено да могу да изађу и снимају филм на другим местима", одговорио је Нелсон, упитан да каже о могућим доласцима туриста на ИСС, пренео је ТАС С.

Руски астронаут Антон Шкаплеров, глумица Јулија Пересилд и режисер Клим Шипенко провели су 12 дана на свемирској станици, снимајући први филм у свемиру у историји кинематографије, наводи ТАСС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:05