Драгана Мирковић / -Драгана Мирковић
06/01/2022 u 18:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драгана Мирковић: Никад не наступам за Божић

Доказала сам да ми је породица на првом мјесту, посебно дјеца, и то је нешто што увијек мора да буде у складу у мом животу. Једино ту каријера може да трпи никако породица, казала је Драгана

За њу се зна да је максимално посвећена публици и да на концертима увијек себе даје до посљедњег минута. Статус балканске звијезде гради без "рецензија" у жутој штампи, квалитетном музиком и четири деценије дугом каријером. А прије и послије сцене Драгана Мирковић је посвећена супруга и мајке двоје дјеце.

”У дому Драгане Мирковић традиција се преноси с кољена на кољено

- Да зна се да сам јако везана за своју публику и да гајим искрену љубав и поштовање према њима свих ових година и да дајем макисмум без обзира што сам 38 пуних година на сцени. Нисам се заситила, напротив што сам више и дуже на естради некако још више дајем себе. Ваљада сам свјеснија колика је везаност публике за мене, колику љубав они мени пружају и онда аутоматски имам потребу да им узвратим, па та моја љубав и посвећеност све више долазе до изражаја, а богами и њихова љубав према мени - казала је Мирковић.

Подjеднако сте популарни у свим државама насталим од оне у коjоj сте почели кариjеру. Може ли музика да избрише границе и премости разлике коjе смо имали у прошлости?

- Срећна због тога што сам јако популарна у свим нашим бившим државама из простог разлога што је то још један доказ мене као особе и тога да су људи свјесни каква сам као човјек. То ме изузетно усрећује и то сматрам једним од благослова када је моја каријера у питању. Наравно, да музика не познаје граница и да треба да спаја људе, то је најпозитивнија и најљепша ствар на свијету. Пресрећна сам што моје пјесме спајају људе и вјерујте моји фанови са свих страна свијета долазе и друже се на мојим наступима и концертима, гдје год да сам.

image

Драгана Мирковић

-Драгана Мирковић 1

Иако сте пред сам краj 2021. године представили дует са Ацом Лукасом, публика воли да чуjе да ли сте ових дана можда поново у студиjу, намjеравате ли да снимите jош нешто ускоро?

- После дуета са Ацом стварно не журим за новим пјесмама, просто ако се нешто лијепо појави са задовљоством ћу то да испоштујем, да снимим и представим својој публици, али засад сам поресрећна са новом пјесмом и не журим ни са чим.

Како изгледа ваш дан кад имате неки велики концерт? Имате ли неки ритуал?

- Нема ту неких специјалних ритуала, једноставно битно ми је да се јако добро одморим јер сам баш дуго на сцени у временском смислу. Сви знају да ја испод три сата не знам када сам пјевала на концерту и то је стварно захтјевно и напорно. Јако ми је битно да се добро одморим, наравно да сам здрава, да нисам прехлађена, да немам проблем са грлом. Мени је потребна само негарзирана вода и то је све.

Сjетите ли се текстова баш свих пjесама на концертима?

- Да, имам јако пуно пјесама и стварно се понекад догоди да ми траже неку стару пјесму, а да не могу да се сјетим текста. То је чињеница, али то је негдје нека слатка мука, замислите да имам мало пјесама и да не могу да се сјетим свих текстова.

Остварени сте у послу, имате успjешну кариjеру, али сте и неко ко у складу с породицом све то постиже. Шта jе за вас наjважниjе у животу, шта вас наjвише испуњава и шта jе ваша звиjезда водиља?

- Мени је породица на првом мјесту и ту не постоји већи приоритет. Када сам оснивала породицу мислила сам да ћу престати с послом, да нећу више пјевати. Није се тако догодило, али је могло. Самим тим сам доказала да ми је породица на првом мјесту, посебно дјеца и то је нешто што увијек мора да буде у складу у мом животу. Једино ту каријера може да трпи никако породица. Од 2000. године од како сам се удала просто је тако. Мислим да је најважније да жена има мир и срећу у кући, у породици да би била спремна за све друге изазове. У мом случају за каријеру која није нимало мала и која је изузетно захтјевна. Мој посао је генерално веома захтјеван, али у сваком случају сам доказала да може и једно и друго на једна квалитетан и лијеп начин да се води.

Коjи празник увиjек обиљежавате породично? Коjи вам jе наjдражи и како га славите?

- Најљепши ми је дефинитивно Божић и њега сматрам највећим празником. Мада славимо и славу и Ускрс, углавном те највеће празнике јер мени то много значи, као и свакој породици. Божић је највеселији наш празник и сви ти слатки и лијепи обичаји и традиција која се показује је све оно због чега породично највише уживамо у њему. Научила сам моју дјецу свим нашим обичајима и славимо га онако како су мене научиле моја бака и моја мама.

Постоjи ли празник или датум за коjи никада не наступате?

- Пошто ми је Божић најдражи празник на њега апсолутно никада не наступам.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:22