Дражен Дамјановић / -ЈУТЈУБ
29/04/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дражен Дамјановић слави 25 година на естради

Славље на Салашу уз пријатеље, сараднике и публику, познате хитове и оне који ће то тек постати

Најпознатији црногорски текстописац Дражен Дамjановић прославиће 4. маја четврт вијека на естради, заједничком вечери на којој ће бити сви његови пријатељи, сарадници и публика.

- Ја то не доживљавам као свој вече. То jе ноћ која припада мом граду, свим људима коjе волим, који мене воле, коjи поштуjу оно што радим, а да не причам о моjим блиским приjатељима, друговима, сарадницима. На Салашу моjи приjатељи ће се постарати да се зна и да се запамти. Дакле биће то наша ноћ и сви су добро дошли - поручио је Дамјановић са таласа нашег Радио Д плус.

Те вечери ће бити промоциjа пjесме за коjу jе Дражен много везан.

- То jе jедина аутобиографска пjесма коjу сам урадио у ових 25 година. Риjеч jе о пjесми Недjељом, коју је отпјевао Бобан Раjовић који ће нам представити пjесму и спот и некако додати зачин тоj причи о моjих 25 година, а чућете и како је настала у jуну прошле године. Мени ће евоцирати успомене на неке драге људе и на неке успоне и падове. Много квалитетна пjесма, много добар текст који ће пробудити емоциjе свакако свима коjи те ноћи буду на Салашу - казао је аутор.

Ријетки су ствараоци у Црној Гори који на велике успјехе одговарају скромношћу. Ријетки су они који уживају да стварају и у сваком новом пројекту надмаше саме себе. Ријетки су и успјеси који се мјере милијардама прегледа, али и стотинама награда и признања. Ријетко који црногорски умјетник, попут Дражена Дамјановића, пројектује плејаду умјетника и хитова за сва времена. А како сам каже, његов рад је круна безрезервне љубави према музици.

- Музику волим више него себе, дао сам jоj наjбољи дио себе. Радио сам за велика имена, некима оржавао кариjеру, ишао корак даље у кариjери. Наjпоносниjи сам на то што сам створио плеjаду нових снага, за то вриjеме анонимних људи, коjи су вjеровали у мене, додуше и jа у њих. Напарвио сам им личне карте - казао је Дамјановић.

За 25 година стварања, Дамјановић је добитник много признања и награда.

- Наградама не знам броја. Ту је преко120 оскара популарности. Од 25 пута 17 сам имао хит године, два пута сам проглашаван наjбољим текстописцем децениjе на простору Балкана. Можда сам наjпоносниjи на награду у својој држави jер сам проглашен за најбољег црногорског текстописца и композитора од њене независности до данас и као наjемитованиjи, наjкомерциjалниjи, наjобрађиваниjи. Сарађивао сам са више од 150 људи, имам преко 1500 обjављених дjела. Више од 20 милиjарди прегледа на свим друштвеним платформама што је цифра за три планете. Све ми то ласка и имам разлога да будем поносан - искрен је Дамјановић.

Када су дјела овог аутора у питању говори се искључиво о хитовима.

- Има их за МП3 формат. Како ме зову краљем балада, ја управо и издвајам такве пјесме попут Требаш ми, Моjе малено, Знам jа, Женске сузе, Анђео без крила, Раскидам, Мили моj, Илиндан, Она добро зна, Иди из мог живота, Питаj ме ако паднем...а отпјевали су их Шако Полумента, Срећко Савовић, Дени Бонештај, Ален Муковић, Ђогани, Маја Маријана, Дара Бубамара, Мира Шкорић....

Незаборавни хитови у мало бржем ритму потписом ДД су Година нова, Црно мече, На срцу квар, Ниjе мушки али морам, Животе моj, Додирни ме, Пали мали, Све ти баста....

- Музици се увиjек вратим кад осjетим потребу да могу да се вратим. Кад осjетим да могу да надмашим себе, кад знам да могу да одговорим изазову, наjчешће jе то мелодиjа. Сад сам у некоj фази ни ту ни тамо. Имам неких 7 - 8 мелодиjа у телефону. Нећу на силу да их слушам jер капирам да нисам у елементу да одговорим. Кад нисам jа у пjесми jа, нема потребе да радим. Ево Дара ми је послала баладу jер jе мислила да ћу да завршим то за дан, сат или два, а jа се већ два мjесеца борим с том пјесмом и баш сам jоj послао поруку да нађе неког другог jер сад не видим себе у тоj музици - закључио је Дамјановић.

Дамјановић не форсира самог себе и не прави планове, али свакако неће стати. Како је обећао, биће пјесама и после 4. маја да има са чиме да се појави на прослави 30 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:41