/ -FOTO: FACEBOOK
16/08/2022 u 10:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dubioza Kolektiv dolazi na Sea Dance

Članovi ovog benda su beskompromisno i čvrsto stajali protiv nacionalnih, vjerskih i drugih vještačkih podjela među ljudima

Poznati bend Dubioza kolektiv nastupiće na Sea Dance festivalu 28. avgusta na plaži Buljarica, u Budvi. 

Članovi ovog benda su beskompromisno i čvrsto stajali protiv nacionalnih, vjerskih i drugih podjela među ljudima.

Nezaustavljivi i tvrdoglavo uporni, danas su crossover senzacija sa internacionalnom karijerom, čije se poruke i humor sa lakoćom prenose i razumiju u bilo kom kutku svijeta, „od Vatikana do Irana“. 

Njihov rad zbrisao je sve izmišljene granice i barijere – počevši od onih geografskih i same činjenice da članovi benda dolaze iz svih krajeva bivše Jugoslavije, žive u tri države i pet gradova – sve do njima svojstvenog, multijezičkog, internacionalnog dijalekta, razumljivog cijelom svijetu.

Kroz dvije decenije afirmisali su se kao glas osviješćene, buntovne, revolucionarske javnosti željne promjene, koja sistemski i prožeto humorom razbija status quo. Sarkastični, socijalno angažovani, uz pronicljivu i satiričnu kritiku društva, kako su i sami u više navrata objasnili, muziku koriste kao komunikacijsku platformu. 

Višestruko nagrađivani Dubioza kolektiv isporučuje dobitnu kombinaciju pronicljivosti, satire, oštre kritike prožete humorom i energetski nabijenih javnih nastupa praćenih fenomenalnom, multižanrovskom muzičkom pozadinom. Zato ih masovno vole.

Stoga, ne čudi da je ova fantastična semorka u crno-žutim uniformama najtraženiji balkanski bend, u regionu i izvan njega, ni što im je raspored shodno tome konstantno prebukiran.

U tom rasporedu ove godine upisan je i Sea Dance festival, kom je Dubioza kolektiv pružio podršku i podijelio predfestivalsku euforiju sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

Njihov nastup iz 2015. godine, sa drugog izdanja festivala se i dalje pamti, a na budvansku plažu Buljarica stižu bogatiji za ovogodišnji studijski album „Agrikultura“ i donose najveće hitove iz svoje dvije decenije i 11 studijskih albuma duge karijere.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:43