Džared Leto / -JUTJUB/SKRINŠOT
18/09/2023 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Džared Leto najavio novi album

O novom albumu kaže da osjećaju da je kao novi početak

Pet godina posle poslednjeg albuma, grupa Thirty Seconds To Mars vraća se sa svojim šestim albumom, "It‘s the End of the World But It‘s a Beautiful Day".

Džared Leto, polovina dvojca koji čini jezgro grupe, u razgovoru za Apple Music najavio je album i osvrnuo se na odrastanje uz droge, odabir drugačijeg puta, i svoja razmišljanja o budućnosti Zemlje.

Otkrio je da mnogi ni ne znaju da je on producirao svaki album koji su ikad izdali i da je napisao gotovo svaku pjesmu. O novom albumu kaže da osjećaju da je kao novi početak.

– Važno je da si, dok nastavljaš da budeš umjetnik, spreman da uništi dio sebe, otpustiš prošlost kako bi krenuo naprijed. Mnogi ljudi o nama razmišljaju kao o hard rock bendu. To mi je prilično iznenađujuće jer, ako pogledate i naš prvi album, na njemu ćete naći elektroniku, različite vrste aranžmana…. Mogao sam da se vratim i napravim 12-minutnu progresivnu rock pjesmu ili da učinim nešto stvarno ezoterično. To mi je zapravo prilično prirodno. I više je u skladu s muzikom koju sam slušao u životu… – rekao je. Dodao je da mu je među najdražim bendovima Depeche Mode.

– Puno smo od njih naučili tokom godina. The Cure, Depeche Mode, to su bendovi koji se nisu bojali. Uvijek sam volio The Cure jer su mogli da napišu najmračniju pjesmu, pogrebnu baladu, a onda izdaju "Friday I‘m in Love", "Boys Don‘t Cry"… I to je prilično hrabro. I kako je nevjerovatno da publika ide na to putovanje s Robertom Smithom i bendom – istakao je.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 14:35