/ - DZONI DEP
21/05/2023 u 12:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džoni Dep: Holivudu za sada ne bih želio da se vratim

Prema njegovim riječima, „kad se od vas zatraži da date ostavku na film za koji radite u nastavcima to znači totalni opoziv“

Američki glumac Džoni Dep izjavio je u intervjuu Politici u Kanu da je ulogu kralja Luja XV u filmu „Žan D Bari“ prihvatio kada ga je rediteljka Mejven uvjerila da želi njega, a ne nekog francuskog glumca.

- Uvjeravala me da me je vidjela u ovom liku, mimo svih jezičkih problema. Kad vas neko ko je tako precizan i entuzijastičan u načinu na koji objašnjava svoj film i šta želi da uradi sa njim uvjeri da vjeruje u njega, vaše sumnje nestaju - rekao je Dep srpskom dnevnom listu.

Govoreći o Mejven, koja u istorijskoj drami igra i naslovnu ulogu kraljeve ljubavnice, Dep je istakao da je „zadivljen mješavinom snage, hrabrosti i strasti“ koje posjeduje.

Prikazivanje „Žan D Bari“ je privuklo ovih dana veliku pažnju javnosti na Kanskom festivalu pošto je to prva velika Depova uloga nakon višegodišnjeg suđenja sa bivšom suprugom glumicom Amber Herd oko optužbi za zlostavljanje.

- Ja sam na sceni. To nije povratak jer nisam nikad ni otišao. Moraš otići da bi se vratio. A ja nisam otišao, već sam bio u blizini. Telefon mi je, naravno, manje zvonio. Jer kad postanete neka vrsta novog Čarlsa Mensona to se i očekuje - rekao je glumac.

Za čitavo iskustvo oko postupka sa Herd Dep je naveo da je bila „jedna od najglupljih stvari koja se ikad desila“. 

- Bilo je smiješno. Bilo je besmisleno. Na kraju je, naravno, bilo bolno za mnoge ljude. To se desilo iz razloga jer je jedna osoba optužila drugu za nešto što se nije dogodilo - rekao je Dep.

Glumac je u međuvremenu izgubio ulogu u filmskom serijalu „Fantastične zvijeri“ po romanima Dž. K. Roling, a od njega su se, između ostalih, ogradili i tvorci druge franšize „Pirati sa Kariba“.

Prema njegovim riječima, „kad se od vas zatraži da date ostavku na film za koji radite u nastavcima to znači totalni opoziv“.

- Holivudu za sada ne bih želio da se vratim - rekao je Dep.

Govoreći o iskustvu boravka na Kanu festivalu, Dep se prisjetio da je bio na prestižnom francuskom filmskom festivalu  mnogo puta i da je to „uvijek zanimljivo iskustvo učenja“.

- Bio sam ovdje sa (Emirom) Kusturicom, mojim bratom, sa (rediteljem) Džimom Džarmušom i sa Miljanom Krekom Kljakovićem, koji je radio scenografiju za moj rediteljski debitantski film- prisjetio se Dep.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 02:06