/ - DZONI
12/05/2023 u 20:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džoni Dep poslije 25 godina ponovo režira: Al Paćino igra glavnu ulogu u filmu o slavnom slikaru

Producent je stari Depov i Paćinov znanac Bari Navidi

Glumac Džoni Dep koji nakon suđenja sa bivšom suprugom Amber Herd, nastavlja svoju glumačku karijeru, poslije 25 godina sješće u rediteljsku stolicu.

Na jesen u Budimpešti počinje snimanje biografskog filma o slavnom umjetniku “Modi”, a u glumačkoj postavi biće i slavni Al Paćino, prenosi 24sedam.

Producent je stari Depov i Paćinov znanac Bari Navidi.

- Film daje kratki prikaz života slikara Amadea Modiljanija i fokusira se na njegovu “borbu” kao umjetnika koji pati od nedostatka priznanja. To je projekat koji smo razvijali Al Paćino i ja niz godina… Odlična glumačka ekipa, zajedno s vizijom, duhovitošću i emotivnošću koju će Džoni unijeti u film kao reditelj, recept su za ostvarenje sna - smatra producent.

Glumačku ekipu, pored Al Paćina, čine i italijanska superzvijezda Rikardo Skamarčo i francuski glumac Pjer Nini.

Radnja filma događa se u samo 48 sati tokom kojih italijanski slikar i vajar Amedeo Modiljani, kojeg glumi Skamarčo, bježi od policije kroz ratom razorene ulice Pariza i barove.

Putem upoznaje kolege boeme, koji ga svi odgovaraju od njegove želje da naglo prekine karijeru.

Među njima su francuski umjetnik Maurice Utrillo, bjeloruski Chaim Soutine kao i njegova engleska muza i ljubavnica Beatris Hastings.

Kako bi riješio dilemu, Modi traži savjet i od svog prijatelja Leopolda Zborowskog, poljskog trgovca umjetnina, međutim prije nego što donese konačnu odluku, pojavljuje se kolekcionar (Al Paćino) koji bi mu mogao dramatično promijeniti život…

Podsjetimo, Džoni Dep je osim kraćih filmovima, režirao film Heroj (The Brave, 1997.) u kojem je, zajedno s Marlonom Brandonom, tumačio i glavnu ulogu.

Amber Herd nakon svih skandala napustila Holivud

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:52