E-Play  / -NEBOJŠA BABIĆ
19/09/2023 u 17:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

E-PLAY slavi 25 godina postojanja

Koncert beogradskog sastava zakazan za 2. novembar

Beogradski alternativni sastav E-play je zakazao proslavu svog rođendana u Zappa Bazi za 2. novembar. Bend je osnovala 1998. godine jedna R‘N‘R dama, basistkinja i pjevačica Maja Cvetković i vodi ga uspješno već 25 godina.

Bend za ovih 25 godina iza sebe ima 5 albuma, najnoviji singl pod nazivom "Nije da nije", obradu pjesme "Aut" Katarine II, duet sa Bajagom, saradnju sa Matijom Dedićem, Kojotom iz Eyesburn-a, Banetom iz grupe Sunshine, veliki broj koncerata, a ponosi se i time što je na srpskoj muzičkoj sceni stekao veliki broj prijatelja. U spotovima su im se pojavljivali mnogi poznati glumci poput Slobode Mićalović i Dragana Mićanovića, a za nekoliko spotova su čak dobijali i priznanja.

Bend je prošao mnoge faze, dobio je više lijepih nagrada ali i doživio neke sitacije kojih se rado sjećaju. Jedna od njih je bila kada ih muzički kritičar Petar Janjatović nije uvrstio u svoje drugo izdanje "Ex YU rock enciklopedije" iz 2001. godine. Čekao je da se bend dokaže, stasa i opstane na beogradskoj alternativnoj sceni. A evo sad posle 25 godina bend ga je demantovao i on kaže:

-Jeste. Sve priznajem. Mislio sam da će E-play biti jedan od onih bendova koji vrti istu pjesmu i da će im brzo posustati inspiracija. Te 2001. godine kada sam radio dopunjeno izdanje Enciklopedije oni su već imali debi album i vrlo prepoznatljiv zvuk. Ipak, bio sam skeptik. Ali samo kratko. Suština je da oni sve ovo vrijeme prave odlične i pametne pjesme. I ne pokazuju namjeru da posustanu. I ostaju svoji. To je sloboda - kaže Petar Janjatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 22:41