Ed Širan / - INSTAGRAM
05/05/2023 u 14:46 h
Priredila: Blaženka GolubovićPriredila: Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ed Širan dobio parnicu: Nije ukrao pjesmu Marvina Geja, "Thinking Out Loud" je original

Širan je bio optužen da je otkinuo dio čuvene soul pjesme koju je Gej kreirao sa kolegom tekstopiscem Edom Taunsendom u tužbi koju su prvobitno podnijeli nasljednici Taunsenda 2017

Zvijezda rođena u Safolku Ed Širan bio je među onima koji su svjedočili na sudu na Menhetnu zbog tužbe u kojoj se navodi da je njegov hit "Thinking Out Loud" iz 2014. prekršio autorska prava za klasičnu pjesmu Marvina Geja iz 1973. "Let's Get It On".

Ed Širan je dobio suđenje za autorska prava zbog sličnosti između njegovog hit singla Thinking Out Loud i klasika Marvina Geja iz 1973. Let's Get It On.

Širan je bio optužen da je otkinuo dio čuvene soul pjesme koju je Gej kreirao sa kolegom tekstopiscem Edom Taunsendom u tužbi koju su prvobitno podnijeli nasljednici Taunsenda 2017.

Oni su naveli da broj jedan britanske zvijezde iz 2014. ima „upadljive sličnosti” sa Let's Get It On i „očigledne zajedničke elemente” koji krše njihova autorska prava.

U četvrtak je njujorški žiri odlučio da Širan nije prekršio autorska prava na Let's Get It On.

Tokom svjedočenja u saveznom sudu na Menhetnu, Ed Širan je na klupi za svjedoke pred predsjedavajućim sudijom Luisom Stentonom svirao na gitari. On je 1. maja nastavio da svjedoči, negirajući navode da je njegova hit pjesma "Thinking Out Loud" otrgnula soul klasik Marvina Geja "Let's Get It On".

Žiriju je trebalo nešto manje od tri sata da odluči da je Širan samostalno kreirao Thinking Out Loud.

Sud je presudio da Širan da je njegova pjesma original, nakon čega je on ustao i zagrlio svoje advokate, dok je njegova supruga brisala suze.

Govoreći van suda, Širan je rekao da je "veoma srećan" što je dobio svoj slučaj i da "ipak nije morao da se povuče iz svog posla".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:10