Model Julijane Rakočević / -SRDJAN BOLJEVIC
28/10/2022 u 11:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Elegancija i prefinjenost na završnoj večeri nedjelje mode

Jesenje izdanje crnogorske nedjelje mode završeno je sinoć u Podgorici. Nove kolekcije domaćoj publici prikazali su Julijana Rakočević, Valentina Mitrović-zvijezdice, srudenti III godine smjera modni dizajn FDM UDG, Sanja Bobar, te brendovi Sleen Exclusive i House of Anki.

Poslednje veče nedjelje mode otvorila je dizajnerka Julijana Rakočević, prikazavši kolekciju koja slavi moć i ljepotu ženskog tijela.

-Svaki komad još više doprinosi tome. Kolekcija se sastoji od dugih večernjih haljina, koje prate siluetu ženskog tijela, izrađenih od najfinijih tkanina i kristala, zatim haljina inspirisanih starim Holivudom sa bogatim naborima koje odišu prefinjenošću i glamurom. Dio kolekcije čine i klasična odijela sa naglašenim ramenima, nosiva u svakodnevnim prilikama.

Dodala bih da kolekcija odiše elegancijom, prefinjenošću i seksipilom u savršenom spoju-kazala je Julijana.

Kristina Đurković i Andrea Čepić koje stoje iza brenda House of Anki premijerno su prikazale mozele namijenjene dami koja ima izgrađen stil.

-Kolekcija je sastavljena iz dva segmenta, prvi dio su elegantna odijela, drugi dio limitirana kolekcija luksuznih haljina. Inspiracija za ovu kolekciju nam je bila italijanska moda, način oblačenja njihovih žena, odijela koja se mogu kombinivati kako za dnevnu poslovnu varijantu, tako i za večernju, lako kombinovani i nosivi modeli, damski stil koji nikad ne prolazi-kazala je Kristina.

Nakon duže pauze, modno veče zatvorila je dizajnerka Sanja Bobar.

-Modeli su rađeni tako da mogu pojedinačno da budu nosivi u svakodnevnoj varijanti uz neke dobre ravne cipele ili čizme i takođe na jednu lijepu salonku mogu da iznesu istu toaletu u večernjim prilikama. Od materijala su zastupljeni brokat, čipka koja nije klasična, tkana svilenim koncem. Kolekcija ima više kraćih haljina nego inače ali i ovog puta je tu moja zaštitna haljina koju uvijek uradim bar po jednu, a to je sirena haljina. Tu su i kompleti izrađeni od svilenog konca, čipke koja je drugačija od svega što smo do sada radili, izrada je potpuno druga i nadam se da publcii svidjelo-istakla je Bobar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:39