Eminem odlučan / -WIKIPEDIA
29/08/2023 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eminem se protivi korišćenju njegove pjesme u političkoj kampanji

Slavni reper poslao zahtjev republikanskom kandidatu da prestane da koristi njegovu muziku

Slavni američki reper Eminem je zahtijevao od republikanskog kandidata za predsjednika Viveka Ramaswamya da prestane koristiti njegovu muziku tokom svoje kampanje.

Kompanija za licenciranje muzike BMI poslala je pismo Ramaswamyevom advokatu u kojem prijeti tužbom ukoliko nastavi da pušta Eminemovu muziku tokom događaja u sklopu kampanje. Pismo potpisano 23. augusta je poslano na Eminemov zahtjev.

- BMI je primio poruku Marshalla B. Mathersa III poznatog kao Eminem, u kojoj navodi da se protivi korištenju njegove muzike u Ramaswamyevoj kampanji", naveo je BMI te dodao da reper traži od kompanije da isključi njegove pjesme iz dogovora o licenci s pomenutim političarem.

Ramaswamyeva povezanost s Eminemovom muzikom našla se u fokusu ranije ovog mjeseca dok je političar boravio u Iowi u društvu guvernerkea Kim Reynolds. Kada ga je ona pitala za omiljenu pjesmu za "walkout", on je istakao Eminemov hit "Lose Yourself". Pjesma je puštena, a 38-godišnji Ramaswamy je počeo pjevati. Snimak tog nastupa postao je viralan na društvenim mrežama.

Ramaswamy je jedan od najpopularnijih republikasnkih kandidata iza bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u predsjedničkoj utrci. Njegov cilj je da ponovi Trumpov uspjeh iz 2016. godine kao politički autsajder koji izlazi na scenu iz svijeta biznisa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2023 18:15