foto: Kurir, printskin / - FOTO: KURIR, PRINTSKIN
20/01/2023 u 23:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evo ko je najbliži vodećim ulogama u filmu "Boj na Kosovu"

Srpski reditelj s holivudskom adresom još uvijek radi kasting za svoj novi film, ali je odlučio da uloge važnih istorijskih ličnosti povjeri glumcima s kojima sarađuje dugi niz godina

Na ljeto 2023. godine počinje snimanje "Boja na Kosovu" u režiji i prema scenariju Predraga Gage Antonijevića, a kako Kurir saznaje, ulogama kneza Lazara, kneginje Milice i Miloša Obilića najbliži su Nenad Jezdić, Nataša Ninković i Miodrag Miša Dragičević.

Srpski reditelj s holivudskom adresom još uvijek radi kasting za svoj novi film, ali je odlučio da uloge važnih istorijskih ličnosti povjeri glumcima s kojima sarađuje dugi niz godina.

Nataša je dugi niz godina njegova glumica, prvi put joj je dao šansu u filmu "Spasitelj", da bi kasnije nastavili da sarađuju u serijama "Ubice mog oca", "Pevačica" i filmu "Dara iz Jasenovca". Antonijević je već ranije za medije govorio da je Nenad Jezdić kao stvoren za ulogu kneza Lazara, a izgleda da je dogovor da ga oživi u novoj verziji čuvene bitke konačno postignut.

- Ne znam ko bi drugi mogao da dočara njegov lik, jer je Jezda otelotvorenje toga što on simbolizuje. Jezdić ima tu srpsku snagu i promišljenost, sjajan je kao glumac i srećan sam što će biti dio ovog projekta - izjavio je reditelj ranije za Srpski telegraf.

Nataša Ninković i Nenad Jezdić već su bili partneri u pozorištu, pa nema sumnje da će na pravi način odgovoriti glumačkom zadatku.

Radnja novog "Boja na Kosovu" biće drugačija nego u Šotrinom filmu koji je snimljen 1989. godine. Scenario je potpuno drugačiji i priču predstavlja iz novog ugla. Antonijević se držao prepiske između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojoj piše da se 12 srpskih vitezova zavjetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. U filmu će biti prikazan i čuveni boj na Kosovu, a pojaviće se i svima poznate ličnosti poput kneza Lazara, kneginje Milice, Miloša Obilića, Vuka Brankovića, Ivana Kosančića i Kosovke Djevojke, ali će priču nositi mladi glumci.

Nakon Žarka Lauševića, Miloša Obilića će oživeti Miša Dragičević. Glumci koji igraju u filmu obavezani su ugovorom da ne smiju da pričaju o svom angažmanu, a producent i reditelj filma Antonijević tvrdi da je kasting još u toku i da će se uloge i podjela znati za mjesec dana.

Uloga Vuka Brankovića već je dodeljena glumcu Igoru Đorđeviću.

- Radujem se tome i smatram da je to veliki izazov - produkcijski, glumački i istorijski. Naslediću Voju Brajovića u ulozi Vuka Brankovića - izjavio je ranije za Kurir Đorđević.

Nakon filma "Dara iz Jasenovca" ponovo će oživjeti "negativca":

- Morate da pitate Gagu Antonijevića što mi daje takve uloge posle jednog Ante Vrbana u "Dari iz Jasenovca". Lako je igrati likove koji su od vas daleko po karakteru.

Početak snimanja je najavljen za jun a trajaće sigurno četiri mjeseca. Snimaće se isključivo na lokacijama u Srbiji, a kostime i oklopi dopremiće se iz Portugala i Španije, jer ih nema kod nas. Film će se raditi u srpsko-španskoj koprodukciji uz podršku Telekoma Srbija.

Šotra snimio film za 30 dana

Prvi film "Boj na Kosovu", reditelja Zdravka Šotre, snimljen je 1989, tačno 600 godina nakon čuvene bitke, koja se odigrala 15. juna 1389. Snimljen je za 30 dana.

U filmu igraju neke od naših najvećih glumačkih legendi: Miloš Žutić (knez Lazar), Gorica Popović (kneginja Milica), Voja Brajović (Vuk Branković), Žarko Laušević (Miloš Obilić), Ljuba Tadić (sultan Murat), Branislav Lečić (Bajazit Jildirim), Svetozar Cvetković (Milan Toplica), Milan Gutović (Ivan Kosančić), Velimir Bata Živojinović (Srbin Hamza) i Katarina Gojković (Kosovka Djevojka). Zasad nije poznato hoće li neko ponoviti svoju ulogu. Predrag Gaga Antonijević će svakako neku od epizodnih uloga dati svojim saradnicima na nekoliko serija, kao što Vuk Kostić, Marko Janketić i Ljubomir Bandović. Premijera novog "Boja na Kosovu" planirana je za Vidovdan 2024. godine.

Kurir.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:30