Exit / -EXIT PHOTO TEAM
25/11/2023 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EXIT i van festivalske sezone u centru pažnje vodećih svjetskih medija

Intervju sa osnivačem i direktorom Exita Dušanom Kovačevićem nedavno se našao među glavnim vijestima IQ magazina

Čak ni van ljetnje festivalske sezone, EXIT ne prestaje da privlači pažnju internacionalnih medijskih giganata! Intervju sa osnivačem i direktorom Exita Dušanom Kovačevićem nedavno se našao među glavnim vijestima IQ magazina, jednog od vodećih svjetskih medija koji se bave muzičkim biznisom. Na globalnom nivou odjeknula je vijest o mladoj producentkinji i DJ-ki Lanni, koju je EXIT kroz svoj Echosystem lansirao na roster čuvene muzičke agencije CAA, na kojem su, među brojnim zvijezdama, i Paul Kalkbrenner i David Guetta! Prvo izdanje Exitovog lejbla Soundscape, traka "Universe" koju je producirao Space Motion, osvojila je sam vrh prestižne Beatport Hype liste, posebnu pažnju privuklo je i ovogodišnje izdanje Ada Divine Awakening festivala, a sve to zaokruženo je sa dvije nominacije na čuvenim Evropskim festivalskim nagradama!

Nakon što je EXIT festival nedavno našao svoje mjesto na listi "Deset najznačajnijih nezavisnih festivala u Evropi"u selekciji prestižnog IQ magazina, osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević dao je intervju u kojem je opširnije govorio o prednostima i održivosti jednog od rijetkih preostalih nezavisnih festivala u svijetu.

-Sloboda je bez sumnje najveća prednost, imamo priliku da njegujemo duh festivala koji ga čini tako magičnim" – rekao je Kovačević, i dodao: -Nezavisnost nam daje mogućnost da razmišljamo i rastemo izvan finansijskih izvještaja, pruža nam slobodu da nesmetano izrazimo našu viziju. Excel tabele nisu ultimativni bog festivala – kreativnost i umjetnički izraz jesu"

Važan proboj na internacionalnu scenu napravio je novoosnovani sveobuhvatni centar za razvoj globalnih talenata EXIT Echosystem, kroz ostvarivanje saradnje sa vodećom svjetskom muzičkom agencijom Creative Artists Agency. Glasno je odjeknulo da je čuvena Maria May, muzička agentkinja koja sa svojim timom u rosteru ima neke od najvećih svjetskih zvezda, kao što su David Guetta, Paul Kalkbrenner, The Chainsmokers, Black Eyed Peas, Lee Burridge i mnogi drugi, nedavno ovom nizu dodala i našu Lannu, a ovu vijest prenijeli su uticajni svjetski mediji među kojima su i Pollstar i Celebrity Access.

Novo dostignuće EXIT Echosystema, osnovanog sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži šansu da razviju uspješne svjetske karijere, jeste i plasman debitantskog singla objavljenog za diskografsku kuću EXIT Soundscape na najpopularnijoj globalnoj digitalnoj platformi elektronske muzike Beatport. Traka "Universe", koju je Exitov lejbl lansirao u saradnji sa našim svjetski priznatim producentom Space Motion-om, našla se na prvom mjestu Beatport Hype: Melodic & Techno liste, dok se u top 10 nalazi već 11 nedjelja!

Posebnu pažnju internacionalnih medija privukao je i Ada Divine Awakening, koji je već nakon tri održana izdanja izgradio status jednog od vodećih svjetskih festivala svjesnosti i intimnosti. Glas o ovogodišnjem ADA festivalu stigao je čak do Meksika i muzičkog portala Vinil TV, a o njemu su pisali i Mixmag Centroamerica, Deep House Amsterdam, EDM Cave, francuski Sweet Music i mnogi drugi.

-Ada Divine Awakening zauzima posebno mjesto u bogatom portfoliju EXIT porodice festivala, budući da autentično transformiše i unapređuje živote ljudi – zaključio je osnivač i direktor EXIT festivala DušanKovačević u intervjuu za IQ.

Još jedno internacionalno priznanje je još jedna u nizu nominacija EXIT festivala na prestižnim Evropskim festivalskim nagradama, u kategoriji "Najboljeg velikog festivala", koju je višestruko nagrađivani festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine. U konkurenciji za "Najbolji festival srednje veličine" našao se i Exitov istarski Sea Star festival u susjednoj Hrvatskoj, koji predstavlja jedan od najboljih primjera izvoza kreativnih industrija Srbije.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajaće do 30. novembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, ili putem linka. Glasovi milionske publike širom svijeta odlučiće o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 17. januara sljedeće godine u Groningenu u Holandiji.

U prodaji najpovoljnije ulaznice za EXIT 2024!

EXIT festival naredne godine biće održan od 11. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Fanovi iz Crne Gore najpovoljnije ulaznice mogu kupiti po promo cijeni od 64 eura i uz uštedu od 50% dostupne su ovdje, kao i na Gigstix.me, a prvi izvođači biće uskoro objavljeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:44