AC/DC / -JUTJUB/SKRINŠOT
15/11/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fanovi pokrenuli kampanju na društvenim mrežama: Hoće AC/DC na prvom mjestu Božićne top liste

Još 2013. godine pokrenuta je kampanja na "AC/DC We Salute You" Facebook stranici kako bi se pjesma "Highway to Hell" podigla na prvo mjesto

Fanovi benda AC/DC u Velikoj Britaniji pokrenuli su novu kampanju kako bi doveli ove legende do prvog mesta na Božićnim top listama.

Još 2013. godine pokrenuta je kampanja na "AC/DC We Salute You" Facebook stranici kako bi se pjesma "Highway to Hell" podigla na prvo mjesto i obilježila 50. godišnjicu postojanja benda AC/DC.

"Highway to Hell" prodat je u nešto više od 43.000 kopija i na kraju se plasirao na četvrto mjesto i tako donio AC/DC-u njihov prvi singl u koji se našao u top 10 u Velikoj Britaniji. Njihov prethodni najviši plasman bio je na 12. mestu 1988. godine s pjesmom "Heatseeker".

Tačno deset godina kasnije, ljudi iza "AC/DC We Salute You" stranice objavili su da pokreću novu kampanju kako bi pokušali da AC/DC dovedu tri mjesta više na Božićnim listama i tako obilježe njihovu 50. godišnjicu.

Lansirajući svoju kampanju tokom vikenda, "AC/DC We Salute You" su napisali:

– 2013. godine svi smo se okupili da proslavimo 40 godina AC/DC-a tako što smo im dali njihov najviši plasman na britanskim top listama… "Highway To Hell" na četvrtom mjestu… pa, sada biramo još jednu pjesmu, pa hajde da vidimo možemo li da dobijemo još 3 mjesta više za njihovu 50. godišnjicu. Da li ste za? Ako jeste, pridružite se grupi i pozovite prijatelje! Postoji i javna grupa "AC/DC for Christmas No.1", koja je skupila skoro 1.000 članova za 24 sata.

Organizatori još nisu objavili koja će pjesma biti uključena u kampanju, međutim, "Thunderstruck", "Touch Too Much", "Back in Black", "Mistress for Christmas" i "Hells Bells" su među predlozima fanova.

Još 2009. godine, pesma "Killing in the Name" benda Rage Against The Machine osvojila je prvo mjesto na Božićnim top listama u Velikoj Britaniji posle uspješne kampanje Džona Mortera i Trejsi Hejden.

Posle sedam dugih godina pauze, AC/DC su se vratili na scenu na Power Trip festivalu u Kaliforniji u oktobru, a fanovi se sada nadaju će bend održati još koncerata tokom 2024. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
AC/DC KAMPANJA
29. april 2024 04:20