Димовић / Фото: Јутјуб
05/07/2021 u 19:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Феђа Димовић: Епске сцене са литија у Црној Гори су за филм

Са друге стране, имате турбо Црногорце који пјевају Томпсонове пјесмe и скандирају "Срби, побићемо вас", примјећује фронтмен Београдског синдиката

Фронтмен Београдског синдиката Феђа Димовић каже да не памти да је у животу доживио сцене као са литија које су се прошле године десиле у Црној Гори.

- Таквој сцени са Богојављења са Мораче, у Подгорици не памтим да сам у животу присуствовао, гдје једна страна скандира Косово, а друга Србија, док их води митрополит а људи пливају за часни крст. Те епске сцене су за филм. Ми смо у том тренутку изводили пјесму "Свиће зора"- присјетио се Феђа у разговору за Балкан Инфо. 

Казао је да је поносан на учешће током литија и да је члановима БС ректор цетињске Богословије отац Гојко Перовић рекао да пјесма "Свиће зора" на прави начин осликава све што се догађало у Црној Гори. 

- У Црној Гори сада постоји нека нада, а видјећемо како ће се завршити и да ли ће се ствари промијенити на боље  Али, мора се ухапсити тужилац Катнић и мора се смијенити руководство јавне државне телевизије која се прави да не зна шта се десило 30. августа- додао је Димовић. 

Према његовим ријечима, у Црној Гори створили су се посебни "турбо Црногорци који пјевају Томпсонове пјесмe" и скандирају "Срби, побићемо вас".

- Испада да су им ближи Хрвати, него браћа Срби са којима су крварили у боју на Мојковцу- наводи он. 

Казао је да је "расрбљавање" Црногораца почело много раније, а не као што је представљено током владавине Ђукановићевог режима. 

- То се помињало још око Божићног устанка, а касније у периоду комунизма када је и постављен циљ слављења српске нације. Од комунизма је то преузео Мило Ђукановић који је каријеру започео као Турбо Србин, а сад је турбо Црногорац који је попут енглеског краља хтио да прави своју цркву- закључио је Феђа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:57