/ Фото: Инстаграм
21/06/2021 u 22:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Феђа Димовић: Срамота ме је српских таблоида, дођите у ЦГ, овдје су наша браћа

Црна Гора и Србија су једна фамилија, не дамо светиње, поручује фтонтмен групе Београдски синдикат

Фронтмен групе Београдски синдикат Феђа Димовић данима борави на одмору на црногорском приморју, а овог пута је одлучио да српским туристима пошаље поруку да не слушају српске таблоиде и дођу да љетују у Црну Гору. 

- Срамота ме је од српских таблоида који ових дана шире пропаганду да људи не би долазили у Црну Гору.  Људи су овдје прељубазни, не зна се гдје је љепше. Посјетите Острог, Будву, Морачу... Само на Луштици има на десетине цркава које смо успјели да одбранимо. Памет у главу. Овдје живе наша браћа, Црна Гора и Србија су једна фамилија, не дамо светиње- поручио је Феђа.

Димовић у Црној Гори борави са својом супругом, а на свом Инстаграм профилу ових дана је објављивао фотографије из Котора и Рибарског села.

У недавном интервјуу за Радио Светигора казао је да је поносан што су били дио борбе за одбрану светиња у Црној Гори.

Такође је обећао да ће побједнички концерт испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици бити први велики који ће се одржати након короне.

Димовић са својим пријатељима из Синдиката често борави у Црној Гори. Учествовали су и на литијама, а митрополит Амфилохије их је одликовао Златким ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца, за, како је тада наведено "надахнуте пјесме, ревност и бригу за мајку Цркву и састрадалну љубав посвједочену кроз пјесме ‘Догодине у Призрену’ и ‘Свиће зора’, посвећене одбрани светиња у Црној Гори и Kосову и Метохији".

image
Фото: Инстаграм

Грамату и орден је у тада име групе примио Александар Протић – једини члан који је успио да уђе у Црну Гору, док је Димовићу, Бошку Ћирковићу и Блажу Вујовићу био забрањен улаз у Црну Гору. 

image
Фото: Митрополија

Забрана уласка им је укинута непосредно прије митрополитове смрти, па су чланови Београдског синдиката присуствовали сахрани митрополита. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:47