facebook meta / - FOTO: PRINTSCREEN
16/01/2023 u 14:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Fejsbuk" i "Instagram" uvode nova ograničenja

Od februara oglašivači više neće moći da vide pol mladih korisnika ili vrstu njihovih postova, kao način usmjeravanja oglasa na tu kategoriju, rekli su u kompaniji

"Fejsbuk" i "Instagram" će pooštriti ograničenja koja se odnose na podatke o tinejdžerima, kako firme ne bi mogle da ih koriste za usmjeravanje oglasa ka toj populaciji, saopštila je matična kompanija platforme, "Meta".

Od februara oglašivači više neće moći da vide pol mladih korisnika ili vrstu njihovih postova, kao način usmjeravanja oglasa na tu kategoriju, rekli su u kompaniji.

„Meta“ je, takođe, potvrdila da će u martu biti uvedene nove kontrole koje ce tinejdžerima omogućiti da uđu u podešavanja obje aplikacije i izaberu da manje vide određene vrste reklama.

Kako je navedeno, zahvaljujući pojačanim ograničenjima, samo starost i lokacija korisnika će se koristiti za prikazivanje reklama.

Mnogi aktivisti koji se bave bezbjednošću na mreži kažu da platforme društvenih mreža moraju da učine više da kontrolišu vrste reklama koje se prikazuju mlađim korisnicima, rekavši da neprikladni oglasi mogu da izazovu isto toliko štete kao i uvredljivi sadržaji koje postavljaju drugi korisnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:15