Бред Пит / - Инстаграм
13/02/2022 u 12:30 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фондација Бред Пита обманула жртве урагана: Умјесто обећаних домова, добили куће пуне буђи и термита

Након разарања урагана Катрина глумац се обавезао да ће са својом фондацијом изградити приступачне домове за људе у Њу Орлеансу који су изгубили све у природној катастрофи

Фондација Бред Пита Make It Right је тужена због наводне преваре и непоштене трговинске праксе. Наиме, његова фондација је након разорног урагана „Катрина“ 2006. године обећала да ће жртвама изградити домове.

Адвокат жртава урагана је тврдио да је Бред Пит обмануо жртве и прекршио обећања градећи им лоше направљене куће пуне буђи.

Након разарања урагана Катрина глумац се (заједно са својом фондацијом Make It Right) 2006. обавезао да ће изградити приступачне домове за људе у Њу Орлеансу који су изгубили све у природној катастрофи.

Више од 100 кућа изграђено је 2008.

Међутим, 2018. године покренута је тужба против фондације у име становника који су тврдили да изграђене куће имају проблема са структуром и да су заражене буђом и термитима.

image

Илустрација

- JOHN-MIDDELKOOP-97NJFPXA5DA-UNSPLASH

Случај је тада преузео савезни суд, афондација Make It Right је оптужена за превару, кршење уговора и непоштену трговинску праксу.

Тужба је још увијек у току, а адвокат Рон Остин заступа становнике који тврде да им је фондација „продала“ „гомилу прекршених обећања“.

„Они су вјеровали у Бреда Пита“, рекао је Остин за Невснатион.

„Они су вјеровали у сан који им је продао… Нажалост, оно што су добили је гомила прекршених обећања… живећи у трулим кућама које треба срушити до темеља и почети испочетка”, рекао је Остин.

Адвокат је рекао да, иако је Питова фондација затворила своје канцеларије, он ће се „свакодневно борити на суду покушавајући да их натјера да дођу на суд и одговоре на питања о томе шта је пошло по злу и како планирају да то исправе”.

Након првобитног подношења тужбе 2018. године, Питови адвокати су покушали да га дистанцирају од фондације Make It Right и поднијели су захтјев да се његово име уклони из случаја, тврдећи да није одговоран за грађевинске радове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:46