/ - FOTO: TWITTER
03/02/2023 u 12:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Georgini prijeti kazna zbog kršenja pravila oblačenja u Arabiji

U javnosti bi trebala nositi abaju, tradicionalnu dugu tuniku tamne boje

Georgina Rodrigez i Kristijano Ronaldo preselili su se u Saudijsku Arabiju gdje postoje strogi kodeksi oblačenja kojih se svaka žena mora pridržavati.

Naime, u zemlji vlada šerijat, a žene su dužne da pokrivaju cijelo tijelo. Kodeks oblačenja nalaže "skromnost i pristojnost", stoga se ne smije nositi uska ili providna odjeća. U javnosti, žena treba da nosi abaju, tradicionalnu dugačku tuniku tamne boje.

Georgina i Ronaldo već mjesec dana žive po novim pravilima, međutim, manekenka je nedavno prekršila pravila oblačenja na večeri sa vjerenikom kada se pojavila u kratkoj suknji, zbog čega joj prijeti kazna.

Za prvo kršenje kodeksa oblačenja, osoba koja posjeti tu zemlju mora da plati kaznu od 100 rijala, odnosno oko 25 eura. Ako ponovo prekrši pravilo, kazna je 200 rijala, odnosno 50 eura.

Podsjećanja radi, Georgina i Ronaldo odsjeli su sa porodicom, prijateljima i osobljem u luksuznom hotelu sa pet zvjezdica u kome su odsjedali već mjesec dana dok čekaju da se usele u svoj novi dom. S obzirom na to koliko će platiti samo smještaj u tom hotelu, manekenka se vjerovatno ne zamara kaznom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:29