Ilma Karahmet / -TIBOR GOLOB
01/12/2022 u 09:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Ginem ponosno" premijerno na Radiju D

Ilma Karahmet novom numerom najavljuje album prvijenac

Nova numera pjevačice Ilme Karahmet pod nazivom "Ginem ponosno" premijerno će se čuti sa talasa radija D danas u 12 časova. Uoči premijere, Ilma je u razgovoru za naš radio otkrila ko potpisuje novu pjesmu, te kada će album prvijenac ugledati svjetlost dana.

- Pjesma "Ginem ponosno" je malo drugačija i emocionalno i generalno muzički i moje dasadašnje pjesme, jako sam srećna da ima dosta žena koje se mogu pronaći ali s druge strane i nisam jer je malo tužna, govori o hrabrosti i jednoj jačini žene generalno i mogla bih reći da je više pozitivna nego negativna priča. I ovaj put saradnja sa Banetom Opačićem se nastavlja. Ovo je prva pjesma sa albuma koja je ugledala svejtlost dana i zaista sam srećna, reakcije su sjajne, dosta ljudi mi šalje poruke i zove. Imam svoju ekipu sa kojom sam i krenula da radim predivne pjesme, Bane Opačić je tu, hvala mu za svaku pjesmu koju je napisao za mene. Na ovom albumu je radio samo tri, istina je da se njegove pjesme uvijek odvoje što ne znači da možda ove druge neće, vidjećemo ali pošto pristupamo na neki malo drugačiji način kad radimo, to nije samo posao nego damo sve od sebe i uključimo sva svoja čula i emocije da bi to zvučalo ovako kao što čujete. Puno rada je iza nas, hvala svima koji su radili na ovom projektu i jedva čekam da čujete ostale pjesme- kaže je Ilma.

Za potrebe ovog spota, Ilma je promijenila i boju kose, a sada otkriva i kako se snalazi u ulozi plavuše.

-Moja porodica na počeku nije mogla da me prihvati kao plavušu, uvijek sam za njih bila crnka i kad sam bila brineta. Mlada sam i imam priliku da se sada mijenjam u svakom smislu. Malo sam ekspermentisala i svidjelo mi se i u spotu mi lijepo stoji ova boja. Spot nosi jednu predivnu priču i prati cijelu pjesmu, nosi svu emociju koju ova pjesma i ima. Moram se zahvaliti suprugu koji je napisao cijeli scenario, ja sam malo pomagala ali on je od samog početka do kraja spota sve sam scenirao i Jasmin Pivić koji je direktor ove video produkcije i koji se potrudio da ispoštuje ono što smo tražili od njega. Spot smo snimali prije 15 dana i imali smo kratak period da se sve spremi, prezadovonjna sam - ističe pjevačica.

Priznaje da joj je suprug bio velika podrška, kako na početku karijere, tako i sada.

-On je završio nižu muzičku školu i nekako kroz život je pratio muziku pogotovo stranu i kada smo ušli u bračne vode podržao me u svakom smislu. Vidio je da imam talenat i odlučio je da me podrži u svemu tome i ta podrška mi je kroz karijeru puno značila, četiri godine zajedno gradimo sve, i nama ženama najviše ta podrška znači kad je naš partner u pitanju - objašnjava Ilma.

Album prvijenac, za koji je već snimila numere, prema njenim riječima, biće objavljen sledeće godine.

- BiH Telekom je stalo iza mene u ovom projektu kada je album u pitanju, pored njih zahvaljujem se svom prijatelju Dejanu Maliću koji je uz mene od samih početaka, kao i par sponzora. Ja sam neko ko gradi koncertnu karijeru i ne nastupam po klubovima međutim uvijek postoje neki izuzeci. Odlučila sam da krenem malo težim putem, mnogi su prepoznali i kvalitet u svemu tome i sada je ozbiljna staza kojom idem. Sam album imaće možda blizu deset pjesama ali još nisam odlučila konačno, ima puno posla još. Pjesma Ginem ponosno je nastala poslednja na albumu ali sam odlučila da je prvu objavim. Cijeli album planiram do kraja iduće godine da objavim. Ne bih da žurim, jer ima puno poslova kada su spotovi u pitanju, a studijski dio sam već završila - otkriva pjevačica.

Duetska numera sa Antonijom Šolom

Kraj godine Ilma će dočekati radno.

- Posle Bosne putujem za Zagreb, pa Beograd a snimam i jednu pjesmu sa Antoniom Šolom, na ovom albumu će se naći ta saradnja, ona mi je poklonila i napravili smo jednu posebnu priču, a pričaću o tome kad bude pjesma gotova, do kraja godine sam jako zauzeta ali uživam u svemu tome - otkriva Ilma.

Posle duže vremena, Novu godinu će ističe, dočekati sa svojom porodicom.

-Svaka moja Nova godina do sad je bila radna, međutim ove godine imam jedan malo drugi plan kad je moj privatni život u pitanju, tako da sam odlučila privatno sa svojom porodicom da odem na putovanje. Mogu da najavim moj koncert 9. decembra na Trgu Slobode u Tuzli, to će biti kao jedan novogodišnji koncert - dodaje.

Kroz svoje pjesme, kako kaže, trudi se da pokaže ljepšu i jaču stranu žena.

-Jer zaista svašta prolazimo da bi ostvarile svoje ciljeve i nekako ljubav je nešto što nas vodi kroz život tako da mi je čast da pjevam o ljubavi. Vjerujem da smo puno ljepše i bolje u svakom smislu. Teško je ostati svoj i ne težiti nekim promjenama kada su u pitanju današnji trendovi. Uvijek sam težila da budem ono što jesam i da radim što volim, muziku graditi na način koji ja želim, a publika je ta koja prepoznaje iskrenost. Imala sam čast da moja publika mene prepozna kao kvalitetnog i dobrog pjevača, a pored toga vole me i kao osobu. Srećna sam da imam i takvu publiku jer to je najvažnije u mojoj karijeri. Trudim se da prikažem sebe kakva sam i u privatnom životu, nekad malo više opušetnija privatno nego pred kamerama ali to dolazi sve s godinama i iskustvom -naglašava Ilma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 12:05