/ Фото: Филип Kраинчанић/Нова.рс
30/06/2021 u 21:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Халид Бешлић: Рат ми је живот промијенио из темеља, то ми је болна тема

Последице су трајне, али се трудим да зажмурим сваки пут и не размишљам о томе, каже прослављени пјевач

Рат је мој живот промијенио из темеља, а то је заиста болна тема о којој ријетко причам, каже легенда народне музике Халид Бешлић.

У интервјуу за Портал Нова С казао је да буквално пет година није живио.

- Увијек сам имао осећај да ми је тај дио живота одсјечен. Не желим ни да се сјећам тога- каже Бешлић.

Додао је да су последице трајне, али се труди да зажмури сваки пут и не размишља о томе.

- Хвала Богу, прошло је и поправило се стање. Оставило је доста ожиљака у животу- истиче он. 

Истакао је да тада није било интернета и сви су другачије живјели.

- Дружења су била невиђено другачија и спонтанија. Данас се људи само воде животом друштвених мрежа. Данас је свака шуша битна. Човјек мора имати неку тајну, а сада очигледно не можеш да је сакријеш. Без тајне се не може живјети и то је твоје елементарно право- каже Халид. 

Сматра да је појава интернета највеће зло које се појавило на овој планети.

- Сви га негативно користе. У моје вријеме ако ниси знао да изрецитујеш 10 пјесама дјевојци, ниси ни отпјевао. Сада нико не зна шта је поезија и било шта. Данас су сви нешто незадовољни. Ствари су тотално измакле контроли и све иде у пропаст- говори он. 

Слава га није промјенила. Напротив. 

- Ти можеш бити највећа звијезда на свету, али у раји мораш бити нормалан. Овдје нема те звјездоманије. Да ли је то погрешно или није – не знам. Ако знаш ко си, немој то другима да трљаш на нос. Буди у раји, али буди у звијездама тамо гдје треба. Ја само волим да живим нормално- говори Халид. 

Осим рата, Халид је доживио и саобраћајну несрећу у којој сте једва преживио. 

– Изгубио сам око у тој несрећи, али сам сачувао психу. Бацио сам цигарете и очистио плућа. Kад су ми спасавали живот, ставили су ми канилу да ми уз помоћ ње изваде воду из плућа, па сам самим тим добио нова плућа, а изгубио око. Успио сам некако да се изборим за живот, имао сам среће. Само сам рекао „Могло је и горе“. Било је тешко, признајем. А с друге стране сам се запитао – шта да нисам могао ни то. Kад сам добио ново око, схватио сам да морам да гурам напријед. Додуше, није као прије, али видим 90 одсто. Не могу нормално да пратим погледом као прије несреће, али видим све као кад сам имао два своја ока. Имам ту психолошку трауму, али успуо сам да је превазиђем. Поред тога, имао сам зубе прије несреће, а сад их немам, ставио сам ове вјештачке- прича Халид. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:56