Hju Džekmen / Instagram
04/04/2023 u 18:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hju Džekmen strahuje od novog karcinoma kože

Pokazujući flaster na svom nosu, glumac iz filma „Vulverin“ posavjetovao je svoje pratioce na društvenim mrežama da idu na preventivne preglede i da prate savjete koji se tiču sunčanja

Poznati australijski glumac Hju Džekmen obavijestio je obožavaoce da je morao da se podvrgne biopsiji zbog sumnje na novi karcinom kože.

Pokazujući flaster na svom nosu, glumac iz filma „Vulverin“ posavjetovao je svoje pratioce na društvenim mrežama da idu na preventivne preglede i da prate savjete koji se tiču sunčanja.

Džekmen (54) kazao je da rezultate biopsije očekuje kroz nekoliko dana i da će novosti podijeliti sa svojim pratiocima.

Glumac je prvi karcinom kože uklonio 2013. godine, a od tada je imao čak šest procedura.

U svom postu Džekmen je objasnio da su doktori primijetili „male promjene na njegovoj koži koje bi mogle da budu kancerogene“.

Karcinom bazalnih ćelija je najčešći među malignitetima kože i pripada nemelanomskom karcinomu kože. Ovaj tip raka retko metastazira i retko je fatalan, ali može da dovede do značajnog morbiditeta ako se ne dijagnostifikuje rano ili se ne leči pravilno.

„Molim vas koristite kremu za sunčanje, ma koliko voleli preplanuli ten, jednostavno nije vredno toga. Verujte mi“, podsetio je glumac u svojoj objavi, prenosi BBC.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:11