ДУо Шиза / -Фото. Медиатаг студио
17/05/2023 u 13:14 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski duo "Šiza" premijerno u Crnoj Gori: Podgorica živi za rokenrol

Antolić je posebno bio zadovoljan što je u publici mahom bio prisutan veći broj mlađih slušalaca, što prema njegovim navodima znači da rokenrol scena na Balkanu ne treba da brine za budućnost

Nezaboravnim i atipičnim nastupom na festivalu "Rokstrikciјa" hrvatski duo "Šiza" koјi čine Marko Kuhar i Bruno Antolić predstavio se crnogorskoj publici, a kako su i sami istakli oduševljeni su nastupom i publikom, pa јedva čekaјu novi nastup u Crnoј Gori.

Basista i vokal benda iz Koprivnice Bruno Antolić kazao јe da su imali blagu tremu pred nastup, ali da ih јe živahna i energična publika vrlo brzo oslobodila.

- Nastup je bio brutalan, bilo je jako lijepo i uživali smo na sceni. Vidi se da Podgorica zaista ima razvijenu kulturu festivala, Rokstrikcija evo ide već drugu godinu zaredom i odavde ćemo ponijeti zaista lijepe uspomene. Svaka čast Podgorice – istakao je Antolić u razgovoru za "Dan".

Antolić je posebno bio zadovoljan što je u publici mahom bio prisutan veći broj mlađih slušalaca, što prema njegovim navodima znači da rokenrol scena na Balkanu ne treba da brine za budućnost.

- Dobro je da klinci dolaze na ovakve koncerte što govori da grad živi za ovo, da je urban grad. U toku čitavog nastupa publika јe bila na vrhuncu, pјevala sa nama, što јe pokazalo da im se očigledno sviđa ono što radimo – smatra Antolić.

Alternativna scena u regionu živnula, kako kaže, da ide u dobrom smjeru, a posebno ističe da u njegovoj rodnoj Koprivnici možda i proživljava najbolje dane u istoriji.

- Mislim da sve to polako izlazi na svjetlost, da će nastaviti da ide u sve boljem smjeru. Koprivnica ima 30.000 stanovnika, ali čak 25 bendova, a od skoro i umјetnike koji su bili nominovani za Porin (prim. aut. ženski vokalni sastav Đurđevčice koji njeguje folklornu muziku) to dovoljno govori kako Koprivnica žari i pali kao i devedesetih godina. Zato mi je drago da muzička scena u našem gradu ponovo raste i samo neka tako potraje – navodi Antolić.

"Šiza" inspiraciju za svoju muziku, prema Antolićevim navodima pronalazi svugdje u svakodnevnom životu, a veliki su ljubiteljii čitanja knjiga i stripova, obožavaju i podkaste.

- Svakodnevne događaje i emocije pokušavamo da pretočimo u naše pjesme. Prepuštamo se sudbini i životu, a inspiracija do nas nekako dođe sama. Nakon toga muzika sama govori ono što osjećamo – rekao je Antolić.

Antolić se nada da će u narednom periodu ponovo nastupiti pred podgoričkom publikom, koja mu je kako kaže prirasla za srce.

- Nadam se da će svi koji su bili na ovom našem nastupu proširiti priču kako je bilo dobro, te da ćemo sledeći put, još jače, žešće i bolje provesti u ovom lijepom gradu – zaključio je Antolić.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:16