Нови модел Хуавеија представљаће револуцију / - твитер
29/07/2021 u 22:23 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Huawei” представља П50

Нови водећи телефон ће имати предњу камеру од 13 мегапиксела и укупно 167 мегапиксела подиjељених између четири задње камере

Кинески гигант „Huawei” представља потпуно новог представника своjе П сериjе, коjи се очекуjе да донесе наjбоље од компаниjе на пољу фотографиjе и видеа, а онда и на другим пољима, а представиће и своjу алтернативу Андроиду 12, преноси Б92. 

Наjновиjе лансирање уређаjа компаниjе Huawei уследило jе нешто више од годину дана након претходног обjављивања телефона „Huawei” П40 и скоро двије године откако су САД подигле трговинску забрану, што jе онемогућило „Huawei-jу” да послуjе са свим америчким компаниjама. То jе значило да, иако телефони кинеске компаниjе и даље користе верзиjу Андроида, она ниjе могла да у своjе телефоне укључи популарне апликациjе и услуге попут Гмаил-а, Гоогле мапа или Гоогле Плеј продавнице.

Као одговор, америчка и европска продаjа су опале. Jош 2020. године, „Huawei” jе био раме уз раме са Еплом, Самсунгом и Шаомиjем, у пет наjбољих произвођача паметних телефона. Међутим, у прва три мјесеца ове године, „Huawei” jе претрпео драматичан пад и претекли су га до jуче релативно нови играчи на светском тржишту Оппо и Виво.

Компаниjа jе двије године провела развиjаjући сопствени оперативни систем како би избјегао ослањање на Гуглов Андроид. Ривал ХармониОС jе већ наjављен за два наjновиjа таблета компаниjе у линиjи МатеПад. Међутим, jедна од наjочекиваниjих наjава ће управо бити како ће изгледати на мобилним уређаjима.

„Huawei-jева” интернет страница не открива много детаља, иако се наводи да ће „ХармонyОС” откључати нове могућности у комуникациjи на више уређаjа, као и да ћете уживати у иновативним функциjама и врхунским перформансама, са моћним управљањем у домену безбједности.

Нови водећи телефон ће имати предњу камеру од 13 мегапиксела и укупно 167 мегапиксела подиjељених између четири задње камере. Долазиће у моделима од 256 ГБ и 512 ГБ, са 4.360 мАх, 66W жичним, 50W бежичним пуњењем и стерео звучницима. 

„Huawei” П50 би такође могао да користи камеру Time of Flight. Ова напредна технологиjа се користи да помогне камерама да одреде удаљеност између обjеката, што jе чини идеално опремљеном за апликациjе и игре проширене и виртуелне стварности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ХУАВЕИП50
20. april 2024 00:17