Бобан Рајовић / - Приватна архива
11/09/2021 u 00:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) И Бобану Рајовићу хоће да забране улазак у Србију због Шкорове пјесме "Суде ми"

Пjесма је посвећена хрватским ратним осуђеницима који су учествовали у војнополицијској акцији "Олуја", када су Срби протjеривани са територије Хрватске и у којој је убијено око 1.900 војника и цивила

НА друштвеним мрежама покренута је петиција да пjевачу Бобану Рајовићу буде забрањен улазак у Србију .

Разлог је што је освануо је снимак са Рајовићевог наступа у Хрватској. Том приликом пjевач се није либио да удовољи тамошњој публици и отпjева песму "Суде ми", коју иначе пjева Мирослав Шкоро. Пjесма велича хрватске генерале током акције "Олуја", а овај Рајовићев потез наишао је на жустре осуде српске публике.

Пjесма је посвећена хрватским ратним осуђеницима који су учествовали у војнополицијској акцији "Олуја", када су Срби протjеривани са територије Хрватске и у којој је убијено око 1.900 војника и цивила. Многи је тумаче као хвалоспјев Анти Готовини, Младену Маркачу, Слободану Праљку и Бранимиру Главашу.

Ипак, Хрвати сматрају да је песма родољубива и посвећена онима који су бранили своју земљу, а стихови "Суде ми душмани, моја љубе, ал’ не знају да је истина вода дубока" доказују да није у питању само родољубље већ и мржња према другом народу. Шкоро је ову песму неколико пута изводио са Марком Перковићем Томпсоном.

Познато је да је Рајовић у Хрватској веома популаран, као и да бивша предсједница Колинда Грабар Китаровић воли да слуша његове пјесме, за шта јој се Бобан једном приликом јавно захвалио и рекао да би му била част да пјева пред њом.

На Твитеру су се појавиле прве прозивке попут: "Опа, нови кандидат за забрану уласка у Србију, Бобан Рајовић" и "Ћелави пјева усташку песму, а око њега се отимају клубови по Србији" и слично.

Овим поводом пјевач се није оглашавао.

(Објектив)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:01